Etichetă: ssl

TLS1.3, acum și pe mobil

 
Tocmai ce am actualizat aplicația Chrome pe Android și am văzut că au introdus suportul pentru TLS 1.3 Draft 28. Ciorna 28 este versiunea finală a acestui protocol de securitate. TLS 1.3 îmbunătățește viteza de încărcare a paginilor web. Pentru a activa TLS1.

Cum pui https pe blogul tău WordPress

 
Se apropie, încet dar sigur, zilele în care acel https din fața adreselor web va însemna mult. Zic mult, pentru că navigatoarele web vor afișa avertismente ce vor speria cititorii blogului tău. Bine, poate nu va fi chiar atât de rău, însă spre asta se tinde.

Cum configurezi TLS 1.3 pe NGINX

 
Astăzi am dedicat din timpul meu prețios și nu prea acestui blog. Mi-am dorit TLS 1.3, un protocol web de securitate mai nou și mai rapid. Am adus NGINX la versiunea 1.13.8, căci NGINX-ul știe de TLS 1.3 începând cu versiunea 1.13. Pe internet am găsit multe informații despre cipher keys, TLS 1.

Cum setezi DNS CAA pentru domeniul tău

 
Dacă deții un domeniu de internet și știi ce e aceea Conexiune securizată, este posibil să fi intrat pe site-ul SSLlabs.com. Acolo ai verificat cât de sigură e conexiunea dintre site-ul tău și navigatoarele de internet. În prima parte a testului apar câteva informații despre domeniu și certificatul SSL.

Nous avons SSL

 
Am activat şi eu SSL pe blog. Gratuit. Pentru că aveam deja blogul trecut prin Cloudflare şi … de ce nu? Metoda este explicată aici de maestrul Andrei.   Dacă vă ţipă browserul că am elemente nesecurizate pe anumite pagini sau mai ştiu eu ce probleme pot apărea, anunţaţi-mă şi rezolv.