Cum pui https pe blogul tău WordPress

Se apropie, încet dar sigur, zilele în care acel https din fața adreselor web va însemna mult. Zic mult, pentru că navigatoarele web vor afișa avertismente ce vor speria cititorii blogului tău. Bine, poate nu va fi chiar atât de rău, însă spre asta se tinde.

Dacă ai blog ce folosește scriptul WordPress și nu ai acel lacăt verde în fața adresei web, verifică întâi dacă blogul tău are un certificat SSL. Dacă nu ai, întreabă-i pe cei care îți găzduiesc blogul cum să activezi unul. 

Certificatele SSL de la Let’s Encrypt și cele AutoSSL sunt gratuite și – în cele mai multe cazuri – sunt activate automat de cei de la care ai cumpărat găzduire web.

Pentru a vedea dacă ai certificat SSL, dă click dreapta pe o imagine de pe blogul tău. Dacă ești de pe mobil sau nu ai mouse, ține apăsat pe imagine. Apoi deschide imaginea într-o fereastră nouă sau vezi imaginea. În bara de adrese vei vedea locația imaginii, locație ce începe cu http://domeniul-tau. Pune un “s” după http, restul adresei web rămânând neschimbate. Apoi accesează apăsând Enter.

Dacă îți apare imaginea și în fața link-ului e un lacăt verde, înseamnă că ai un certificat SSL activ pe blog și ești gata să treci blogul pe https.

Notă: E posibil ca atunci când deschizi imaginea într-o filă nouă, adresa ei să înceapă cam așa:

https://ix.wp.com/domeniul-tau

Șterge ix.wp.com/ și accesează apăsând Enter. Dacă e verde lăcățelul, ești gata să treci blogul pe https.

Cum pui SSL pe blogul tău WordPress

Intri la Module > Adaugă modul. Scrii Really Simple SSL, instalezi modulul, apoi îl activezi. Nu-ți rămâne decât să confirmi activarea SSL-ului și gata. Ești verde.

Etichete:, , ,

2 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.