Ce să faci când o aplicaţie de Android nu se deschide

Ce să faci când o aplicaţie de Android nu se deschide

Dacă ai telefon sau tabletă cu Android, probabil ai avut de a face şi cu aplicaţii ce ţi-au făcut probleme. Se mai întâmplă ca unele aplicaţii să nu se mai deschidă şi să rămână ecranul negru, altele să se deschidă, dar să rămână blocate sau să se mişte în reluare (lag). Pentru toate există rezolvare şi o să le iau pe rând, insistând pe cazul în care aplicaţia nu porneşte.

Când aplicaţia nu se deschide şi rămâne ecranul negru înseamnă că aplicaţia nu răspunde. Această situaţie poate apărea atunci când rularea aplicaţiei este întreruptă din senin (ex: te-a sunat cineva) şi ai lăsat-o să ruleze în fundal. Player-ul video din aplicaţiei QuickPic se comportă astfel, însă acolo o simplă atingere a ecranului negru rezolvă situaţia. 🙂
Intră în Setări › Aplicaţii, caută aplicaţia cu probleme, opreşte-o forţat şi goleşte memoria cache. Apoi deschide (lansează) aplicaţia.

Dacă aplicaţia se deschide, dar rămâne blocată, încearcă întâi operaţiunile de mai sus. Mai apoi verifică dacă aplicaţia are disponibilă o versiune mai nouă şi, în caz afirmativ, actualizeaz-o.
Dacă aplicaţia conţine date pe care n-ai vrea să le pierzi (cum ar fi un joc), ai putea încerca să muţi aplicaţia pe cardul SD şi apoi în telefon (sau de pe card în memoria internă), după care să verifici dacă problema persistă.
Dacă nici aşa nu se rezolvă, va trebui să ştergi datele aplicaţiei. Astfel vei aduce aplicaţia la stadiul în care era atunci când ai instalat-o. Dacă nici aşa nu merge, dezinstaleaz-o. După ce îi dai un restart telefonului sau tabletei, nu ai decât să încerci o altă versiune a aplicaţiei respective sau, de ce nu, o aplicaţie similară ce ocupă mai puţină memorie internă.

În cazul aplicaţiilor preinstalate, dezinstalarea aplicaţiilor de pe dispozitiv este posibilă doar dacă aveţi acces root prin intermediul unui superutilizator (SuperUser).
Dacă obţineţi root, aveţi grijă ce ştergeţi. Ştergerea aplicaţiei preinstalate phone.apk vă transformă un smartphone într-o jucărie şi nici revenirea la setările din fabrică nu mai „învie” funcţia de telefon a telefonului.
Cele mai noi versiuni ale sistemului de operare Android permit dezactivarea aplicaţiilor preinstalate fără a avea acces la root, operaţiune similară cu îngheţarea + ştergerea datelor aplicaţiilor. Astfel împiedicaţi funcţionarea (chiar şi în fundal) aplicaţiilor ce alegeţi să le dezactivaţi, eliberaţi memorie RAM, dar nu eliberaţi memorie internă.

Pentru cine nu ştie, memoria RAM este o memorie de lucru folosită de aplicaţiile ce rulează (în frunte cu sistemul de operare Android), iar în memoria internă sunt stocate aplicaţiile preinstalate şi datele lor, sistemul de operare, fişierele reziduale (sau cache) şi altele.

Dacă o aplicaţie se mişcă în reluare, probabil are nevoie de mai multă memorie RAM liberă. Dacă toate aplicaţiile preiau comenzile cu întârziere, înseamnă că ai instalată o aplicaţie ce îţi ocupă o mare parte din memoria de lucru. Asta ar putea face ca unele aplicaţii să se oprească neaşteptat. Am scris aici mai multe

Ce să faci când o aplicaţie de Android nu se deschide

Legătură ușoară:

https://usor.ro/2489

Distribuie mai departe:

27 de comentarii la "Ce să faci când o aplicaţie de Android nu se deschide"

 1. Nu am avut această problemă nici o dată…,în fiecare zi golesc istoricul si fișierele inutile cu Clean Master.,dispozitivul meu funcționează 100 % .,recomand sa nu folosiți aplicații ce te ajută în a economisi bateria.,poate dăuna majoritatea aplicațiilor.,am întrebat un expert.

 2. N-am avut până acum nici o problemă de genul nici cu telefonul nici cu tableta.Dacă o să mi se întâmple o să ţin cont de ce ai zis în articolul ăsta.

 3. Am incercat tot ce ai spus am dat resetare am dat golire cache si tot as e

 4. Am incercat tot ce sa putut nu imi da voie sa deschid telefonul imi spune ca sa oprit procesul cu android ii dau acceptar dar nu se deschide

  • Damian Mihai | 26 septembrie 2016 la 19:58 |

   SI eu am patit asa ceva. Trebie sa mergi cu el la service sa-i faca o reinstalare Android. Caz rezolvat.I-am platit omului 50 de lei.

 5. Am oprit si am șters memoria chake si am dat la lansare dar tot îmi apare ecranul negru ce sa fac?

 6. Eu am o problema mai mare!!va rog sa ma ajutati!mie nu mi se mai deschide setarile telefonul si spune ca nu raspunde ce sa fac ca nu merge mici ștearsa!va rog ajutatima

 7. Mie nu mi se mai deschide setarile telefonuluisi wifi-ul!ce sa fac sa nu merge dezinstalata!! Spune ca sa oprit sau ceva de genu….ce sa fac

 8. Am activat Ivona(Carmen)ptr.voce în lb.română şi nu-mi râspunde deloc…,ce anume să fac să funcţioneze normal

 9. La deschiderea unui articol de pe Facebook, sta deschis 1-3 secunde apoi se închide si nu pot citi.

 10. Am incercat tot ce ai zis, dar tot blocata e aplicatia. Ce sa fac in cazup asta?

 11. Ce pot sa fac daca orice aplicatie incerc sa o deschis imi apare ca s-a oprit(inclusiv aplicatiile din fabrica)?

 12. EU am cumparat terraria (cam 28 ron) de pe google play la inceput a mers dar am gasit un upgrade pe app store (magazinul Xiaomi telefonul meu) si l-am descarcat dupa nu a mai mers.Am sters cache imi arata ca nu gasestele fisierele obb ,am sters aplicatia am reinstalat-o nu mergea am sters-o din nou si am dat reset din fabricatie , am instalat-o din nou imi arata CA tot nu gaseste obb-ul.Ce sa îi fac nu stiu.

 13. Chiar m- a ajutat ! Multumesc !

 14. Cocea viorel ionel | 27 august 2017 la 9:45 | Răspunde

  Nu mai pot sa imi resetez telefonul la setarile din fabrica samsungj3 2016cind dau pe revenirea la setarile din fabrica sta asa vreo 5 secunde dupa care imi apare setari sa oprit va rog ajutati-ma daca a mai patit cineva problema asra

 15. Te pot ajuta eu… Sper. Incearca sa rescrii softul cu odin 🙂 E foarte simplu.

 16. Îmi apare pe telefon mesajul data service nu răspunde? La ce se referă și ce sa fac? Va mulțumesc !

 17. Nu vreau sa incerc metoda cu mutare pe card sd sau stergerea si instalarea aplicatiei, deoarece la mine cand deschid GALERIA de sistem imi apare un pop-up (dialog) pe care scrie “Procesul GALERIE s-a oprit”?

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.