Cum poți instala Ivona “text în vorbire” în limba română

Cum poți instala Ivona "text în vorbire" în limba română

Despre aplicația Ivona Text-To-Speech v-am mai spus. De curând însă, vocea în română a dispărut din Google Play, astfel aplicația devenind inutilă românilor.

Carmen – căci așa îi zice vocii românești din aplicație – este încă disponibilă dacă știi să folosești ceea ce era disponibil odată în Magazinul Play. Iată ce trebuie să faci:

1. Descarcă aplicația celor de la Ivona de aici. Instalează aplicația, însă nu o deschide după ce e instalată. Trebuie să permiți instalarea aplicațiilor din surse necunoscute pentru a putea face asta.
2. Descarcă arhiva disponibilă aici.
3. Instalează și aplicația din acea arhivă, însă nu o deschide după ce e instalată.
4. Folderul din arhivă trebuie dezarhivat (cu tot cu folder) în sdcard/Android/obb. Dacă nu există niciun folder numit obb la acea locație, creează-l.
5. Succes!

Pentru ajutor și nelămuriri, scrie un comentariu.

Legătură ușoară:

https://usor.ro/3827

Distribuie mai departe:

34 de comentarii la "Cum poți instala Ivona “text în vorbire” în limba română"

 1. utilaje covrigarie | 11 februarie 2016 la 18:17 | Răspunde

  Merci chiar aveam nevoie de asta deoarece sunt un lenes incurabil si nu citesc tot !

 2. Mai este valabil

 3. buna sunt marcel din sibiu si as dori sa stiu cum as putea face sa vb in limba rom,ana Jarvis cu acest soft multumessc

 4. Ivona Carmen nu mai exista in magazin play! Ce alternativa gratuita avem?

 5. Multumim Vasile pentru ajutor!
  Am instalat Ivona Text to speech hq,de pe Google Play, am descarcat arhiva de la tine, am validat instalarea din surse necunoscute,am creat folderul obb in Android pe SDcard (ca nu l-am avut) unde am pus fisierele rezultate din dezarhivare, iar cand i-am dat sa o instaleze pe Carmen, a instalat-o, dar limba a cautat-o pe Google play si mi-a raspuns ca nu o poate incarca….Oare unde am gresit?
  Multa sanatate!

 6. Scuze, am reusit…. O mica greseala, a fost…..
  Thanks again!

 7. Ioan, poti detalia un pic ceea ce greseai ? Primesc si eu acelasi mesaj (Downloaded failed because you have not downloaded this app from Google Play) . Tin sa mentionez ca am urmat intocmai pasii , si am validat instalarea din surse necunoscute. Cu toate astea, ceva fac gresit…dar nu reusesc sa imi dau seama.
  Multumesc !

 8. Andrei, eu am gresit "putin" folderul, in care am pus initial dezarhivatele. Dupa ce l-am instalat unde trebuia, mi-a iesit din prima. Astazi , am vazut mesajul tau si am incercat sa refac operatiunea ca sa-ti pot da mai multe detalii. Surpriza!..ca si tie, imi apare, acum, acelasi mesaj….ca incearca sa downloadeze de pe Google Play…
  Deci ne lipseste ,inca , ceva "tips"-uri. Poate ne ajuta Vasile, cu mai multe detalii….

 9. Scuze, Andrei, "ne lipsesc"….

 10. pai nu pe cardul extern microsd sdcard/Android/obb trebuie copiat folderul numit com.ivona.tts.voicebeta.ron.rou.carmen ci pe memoria interna a telefonului calea din PC cand telefonul e legat prin USB este phone/Android/obb
  adica Spatiu stocare dispozitiv desi ai incolo aveti posibilitatea de move to microsd din setari aplicatii. Este pe google play si TTS limba romana in cadrul TTS Voci Vocalize. O data platita se poate face backup la apk si dati la alte persoane.

 11. Nu merge pe Android 6.0.1. si Sony Xperia Z3+. Mesajul e ca vocea nu a fost descarcata din magazinul Google. Mai cautam solutii. 🙂

 12. Îmi doresc mult să pot adapta telefonul pentru nevăzători.

 13. Eu am descarcat aplicatia direct de pe site Ivona Carmen

 14. Dupa ce urmariti etapele prescrise de Vasile mai sus, cand deschideti aplicatia o sa va apara un buton “install Ivona text-to-speech HQ”. Daca dati click pe el, va duce in Google Play Store unde, evident, aplicatia nu mai exista. Alternativa este sa cautati pe net “ivona text to speech apk” si sa o d’loadati pe telefon de pe un store alternativ (cum e apkmirror). Apoi instalati cu aceeasi procedura (enable “install from unknown sources”).

 15. Salut! Am ajuns prea tarziu si nu mai gasesc aplicatia sau de ce nu inteleg cumn ar trebui instalata vocea?
  1. Descarcă aplicația celor de la Ivona. O găsești încă în Google Play. Imi puteti da un link de unde o descarc daca nu mai este in google play. Si unde o descarc in pc sau telefon?
  2. Descarcă arhiva disponibilă aici. Arhiva aceasta unde o descarc? In telefon?
  3. Instalează aplicația din acea arhivă, însă nu o deschide după ce e instalată. Trebuie să permiți instalarea aplicațiilor din surse necunoscute pentru a putea face asta.
  – NU am inteles cum sa o instalez din telefon. Ma poti ajuta?
  Multumesc pentru ajutor.

  • Salut! Din păcate, informațiile de mai sus nu mai sunt valabile. Acum aplicația se numește Voci Vocalizer TTS (Română).

  • Din fericire am reusit. Nici eu nu mai stiu cum dar functioneaza. Etapele cred ca au fost urmatoarele: 1 descarcare apk com.ivona.tts_1.6.55.617-617_minAPI4_maxAPI22(armeabi)(nodpi).apk, instalare cu acord pentru instalari externe, instalare din arhiva disponibila in articol, setari in telefon la TTS. Multumesc pentru punctul de plecare.

 16. Functioneaza ok. Daca aveti probleme, incercati sa schimbati din setari, memoria de salvare fisiere pe memoria interna. Apoi o sa mearga. Cel putin la mine a mers. Imi aparea si mie aceeasi problema cum ca nu este descarcata din Google Play.

 17. La mulți ani, dom’ Vasile! 🙂
  Metoda este funcționala și în 2018, mulțumim!

 18. Functioneaza, multumesc.

 19. Salutare!
  Tatal meu are nevoie de TTS in limba romana, fiind nevazator. Imi puteti spune pe ce modele Samsung ar functiona, ce telefon sa alegem?

 20. Functioneaza perfect pe samsung note edge cu android 6.0.1, aveam nevoie pt iGO, Multumesc!

 21. AM reusit dezarhivand folderul in “memoria interna/Android/obb”.

  Foarte util. Multumesc.

 22. Buna Vasile. Eu folosesc Ivona de cativa ani. Insa la citire sant cateva lucruri deranjante pe care nu stiu cum sa le exclud. Iata-le:
  -Adesea citeste si semnele de punctuatie.
  -In loc de chip intotdeauna citeste “cip”, de parca ar fi un cuvant englez. Doar atunci cand cuvantul este articulat “chipul” sau la plural “chipuri” citeste normal.
  -Din nu stiu care motiv intercaleaza cuvantul “cincizeci”, fara ca acesta sa existe in text.

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.