Ce să faci dacă merge greu tableta sau telefonul cu Android

image

Săptămâna trecută am scris despre acestă tabletă. Ieri a fost vorba despre traficul organic. Tot ieri, cineva a tastat pe Google că tableta respectivă nu merge bine şi a ajuns şi pe la mine pe blog. Nu a găsit nimic util, iar prin acest articol tocmai asta îmi propun: să dau sfaturi utile.

Problema unui smartphone care „nu merge bine” este, de cele mai multe ori, lipsa memoriei RAM. Ea există, dar este ocupată de procesele sistemului de operare, respectiv aplicaţii, antivirus şi alte aplicaţii preinstalate ce rulează pentru „îmbunătăţirea experienţei oferite”. Cei mai mulţi recomandă acele task killers. O mare prostie. Mai multe „mari prostii”. 🙂
Eliberează memorie RAM, dar cele mai multe aplicaţii vor reporni automat, epuizând mai rapid energia din acumulator şi ocupând memoria eliberată.

Ce faci când Android-ul tău merge greu
Prima dată instalează un alt lansator (launcher). Nu ai nevoie de widgeturi, căci şi acestea au „în spate” aplicaţii ce consumă memorie RAM şi baterie. Smart Launcher 2 este perfect pentru dispozitive cu RAM puţin.

Mai apoi scapă de aplicaţiile ce rulează tot timpul. Nu instala aplicaţii ce îţi schimbă aspectul barei de stare (cea de sus) sau a ecranului de blocare. Consumă mult pentru puţin, dacă înţelegeţi ce vreau să zic.

Caută aplicaţii cât mai mici ca dimensiune ce să facă „acel ceva de care ai nevoie”. De regulă, cu cât mai mare e aplicaţia, cu atât mai multe procese vor rula în fundal. De exemplu, aplicaţia Servicii Google Play, pe care eu am dezinstalat-o, sau chiar… antivirusul. Nu recomand soluţiile complexe de securitate pentru Androizii cu RAM puţin. N-ai nevoie de localizare prin SMS pentru un smartphone ce nu merge bine din cauza memoriei puţine. Până va reuşi să-ţi găsească locaţia, vei consuma câteva procente din baterie + nervi.

Cam atât deocamdată.

32 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.