Am mai testat câteva module WordPress

*

În weekend-ul ce tocmai a trecut, mi-am fost propus să îmbunătăţesc scorul PageSpeed Insights şi, pe cât posibil, viteza de încărcare a acestui blog. Am mai încercat mai demult, însă rezultatele vizau doar pagina principală. De data aceasta, viteza de încărcare e atât de bună încât blogul se încarcă singur. 🙂

Am scos acel widget cu cei ce apreciază pagina de Facebook a acestui blog. O fi util în cazul celor ce au sute sau mii de vizite pe zi, nu mie. Apoi am instalat şi activat BJ Lazy Load. Un plugin potrivit pentru blogurile cu multe imagini.
Dacă pe o pagină web sunt 50 de imagini, sunt încărcate în browser doar câteva. Celelalte sunt încărcate pe măsură ce se face scroll spre partea inferioară a paginii. Cum acest blog nu este unul cu fotografii, am dezactivat modulul amintit. Se poate seta şi pentru text, însă nu îmi place „experienţa” oferită pe mobil.
Apropo de poze, unele imagini din articole erau pe alte site-uri. Atunci când am scris articolele, nu m-am mai obosit să le descarc şi să le urc pe blog, ci le-am introdus prin intermediul etichetei img.
Dezavantajul acestei „practici” este că, o dată cu ştergerea imaginii de pe site-ul respectiv, aceasta nu mai poate fi văzută nici de pe blog. Noroc de Import External Images, un modul WordPress mai vechi. Şi-a făcut excelent treaba, apoi l-am dezactivat. 😉

Iar pentru că nu-mi schimb obiceiurile atât de uşor, am instalat QQWorld Auto Save Images, plugin ce importă automat imaginile externe (cu img src) din articolele noi şi setează imaginea reprezentativă pentru fiecare articol.

Un alt plugin pe care l-am instalat este FV Gravatar Cache. O dată setat, acest modul salvează gravatarele într-un folder de pe blog, iar gravatarele se încarcă mai rapid.
Recomand răbdare, rezultatele nu se văd chiar imediat după activarea modulului.

Un ultim plugin pe care încă îl testez este WP-UserOnline. L-am instalat la recomandarea lui Claudiu.
Acest plugin afişează câţi vizitatori (Membri/Vizitatori/Boţi motoare de căutare) sunt online. Se poate seta timpul până când un utilizator va fi scos din baza de date a celor consideraţi „online”.
Fără acest plugin nu aş fi putut afla că cineva de la Banca Comercială Carpatica are nedumeriri atunci când vine vorba de forma cuvântului funcţionabil. Cum acest blog este despre ceea ce ai putea afla, aşa ceva ar fi fost inadmisibil. 😀

3 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.