Funcţionabil??

image

Salut! În acest scurt articol nu o să vă întreb dacă blogul este funcţionabil sau nu. Nu pentru că nu aş fi curios de acest lucru, ci pentru că funcţionabil nu există! Nu există în DEX deoarece cuvântul funcţional este, de fapt, forma corectă.
„Funcţionabilul” nu ştiu de unde a apărut, fiind o formă folosită mai frecvent şi decât veteranul „aibe” în loc de „aibă” sau „umpic” / „unpic” în loc de forma corectă „un pic”. La cât de folosită e, nici Google-ul nu mai ştie dacă funcţionabil este o formă scrisă greşit.
Am scris o dată, în nu mai ştiu ce context, „funcţionabil” în loc de „funcţional”. Mi-am dat seamă abia (nu „abea”!) după aceea, întrebându-mă:

Funcţionabil?? Serios? :))

Bine că nu am dat de acest cuvânt (n.r. funcţionabil) prin discursurile electorale. Ce-i drept, nu am dat pentru că nu l-am căutat. Le-aş recomanda tuturor aleşilor şi nealeşilor să citească acest document mult prea preţios în vremurile noastre înainte de a-şi scrie pledoariile. Nu de alta, însă noi avem nevoie de lucruri cu adevărat funcţionale în România.

3 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.