Sonerii polifonice şi wallpapere personalizate

Mai ştii serviciile de pe vremea lui Nokia 1110, servicii cu ajutorul cărora puteai avea logo-uri speciale la un super preţ? Vorbesc de acele imagini, dacă pot să le zic aşa, pe care plăteai un dolar bucata şi le primeai prin SMS. Ştiu că trimiteam altora astfel de logo-uri şi eram tarifat cu 3 mesaje text pentru a trimite o astfel de imagine.

Sonerii polifonice şi wallpapere personalizate

Soneriile polifonice erau, de asemenea, la mare căutare. Pe primul meu telefon am cumpărat de la Vodafone câteva melodii d’astea, direct din meniul telefonului. Ştiu că am dat aproximativ 45 de cenţi pentru fiecare, dar era ceva inedit la vremea aceea. 🙂

Mai târziu au apărut telefoanele cu display în mii de culori. Muzica îşi făcea loc pe telefon, căci puteai cumpăra fragmente de mp3-uri „la un super preţ”. Vreo 2 euro/bucata, dar ascultai Dragostea din tei. Acum dragostea din tei nu mai e la modă, ci dragostea în trei.

Cam odată cu ele au apărut şi imaginile color pentru telefon. Ocupau câţiva kilobaiţi, însă aveai cu ce te mândri. De la wallpapere cu flori şi căţeluşi, până la wallpapere cu fotbalişti şi gagici.

image

Tu ce amintiri ai legate de acele vremuri?

Etichete:,

4 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.