Primul meu telefon

Primul meu telefon

Primul telefon pe care l-am deţinut a fost un Samsung SGH-R210S. L-am primit de la o mătuşă într-o zi de 15 august 2007, dacă nu mă înşală memoria. Chiar a doua zi i-am cumpărat o cartelă Vodafone cu un număr de telefon ce îl ţin minte şi astăzi.
De sunat… nu prea aveam pe cine suna. Nici extraopţiuni nu prea erau pe-atunci. Abia mai după aceea am activat 200 de minute în reţea ce puteau fi folosite în weekend şi de la ora 18 seara până la 8 dimineaţa în celelalte cinci zile ale săptămânii.

Telefonul avea trei jocuri (încă le mai are, că nu au dispărut): Casino, Hexa şi Cârtiţa. În meniu exista şi o rubrică Web pe care nu am reuşit niciodată să o „fac să meargă”. Era necesară configurarea unei conexiuni dial-up, cunoştiinţele mele despre aşa ceva fiind egale cu zero. Ştiu că şi pe clasicul Nokia 3310 exista ceva similar ce putea fi accesat prin apăsarea timp de câteva secunde a tastei 0.

SGH-R210S nu avea radio FM, galerie foto sau internet prin GPRS. Nici n-aveam aceste aşteptări de la un telefon cu display monocrom iluminat în albastru. Era telefonul meu şi asta conta cel mai mult. Primul telefon. A mai urmat un Siemens A57 pe care am reuşit să-l blochez şi nu mai acceptă nicio cartelă SIM. Display-ul color l-am cunoscut mai târziu, atunci când am avut un Nokia 6101. 🙂

Legătură ușoară:

https://usor.ro/2509

Distribuie mai departe:

14 comentarii la "Primul meu telefon"

 1. Primul telefon a fost un Sharp prin 2008. Avea camera foto, mergea pe net, avea bluetooth (parca) si infrarosu. Melodiile in format .mp3 nu mergeau pe el. N-avea, prin multe altele, nici optiunea de inregistrare. Asa ca, bineinteles, inregistram video melodia timp de 35 de secunde maxim (asta era maximul de inregistrare) tinand telefonul cu camera in jos sa se vada negru si sa nu consume atatia kb. Apoi, prin 2009, a urmat un Motorola v360. Mergeau o sumedenie de jocuri, pe net mergea "super" pentru vremea aceea, avea mp3 si o memorie de 6680kb, si avea si bluetooth, camera foto, avea si clapita. Plus ca ii mergea si card de memorie. Foarte fericit am fost de telefon…pana-ntr-o seara cand nu mergea un joc cu Hugo si l-am futut de soba de s-a rupt in 2 telefonul. Am regretat mult. Pana am facut rost in 2010 iarna de un nokia 6070. Si de aici lista continua cu Nokia2680, inca vreo 15 telefoane "achizitionate de mine" (nu furate, dadeam jucarii/site-uri/bani pe ele), Samsung c3050 (incredibil telefon), si apoi smartphone-urile.

 2. Parca am avut un maxor sau ceva de genul. Dar primul din casa a fost nokia banana. Caramizile erau mici 😀

 3. al meu primul a fost un sagem aproximativ asemanator cu al tau,foarte multumit am fost de el, acum mi-as dori sa m-ai am un nokia startac, nu ma m-ai intereseaza optiunile, decat sa vorbesc la el si atat

 4. Primul meu telefon a fost un Motorola nu mai ţin minte modelul ,n-avea nici culori era tot ecranul de culoare albastră ,puteai doar să suni și să trimiți mesaje ,asta a fost cam acum 5 ani.

 5. Se pare ca sunt singurul de pe aici care habar nu mai are ce marca sau ce model a fost primul telefon. :)) Tot ce stiu e ca nu avea mai nimic, nici camera, nici net, nici bluethoot, nimic. 🙂 Era un fel de caramida un numere de telefon in ea.

 6. primul meu telefon a fost un motorola C650!

 7. La mine a fost Nokia 5110. Cu cateva deastea iti faci cusca la caine.

 8. Viata de cartier | 6 februarie 2015 la 16:41 | Răspunde

  Cred ca toti tinem in mana un smartphone, dar nimeni nu uita ce ”caramizi” am avut la inceput! :))

 9. Primul meu telefon a fost un Telit Gm 910i ( http://www.cellulare-magazine.it/img/foto/1140868413B_telitGM910i.jpg ), l-am avut prin 2003. Avea radio, vibratii, sonerii putine si enervante, fara jocuri … foloseam chat-ul de la Orange. Cel cu 366 daca nu ma insel :)) .

 10. Simensul acela A 57 e la mine. Nu mai stiu daca mi l-ai dat tu sau daca l-am furat :)) Oricum Cred ca il am dinainte de 2011,2012 sigur. Eram asa de fascinat de el ptc avea multe jocuri(4) dar cel mai tare imi placea "Move the box" . Cred ca inca mai functioneaza,dar chiar nu prea poti face tare multe cu el. Nu mai stiu nici eu ce are,dar pare sa ai derptate(l-ai blocat).

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.