Recepţionare e-mail direct pe telefonul mobil

Toate telefoanele Nokia care au conexiune la internet au (sau ar trebui să aibă) o aplicaţie pentru e-mail. Dacă smartphone-urile pot fi “înzestrate” (cu uşurinţă) cu aplicaţii pentru e-mail, în cazul celorlalte… e mai greu. 🙂
Înainte de a vă explica cum trebuie să faceţi pentru a primi mail-urile direct pe mobil, ţin să fac câteva precizări. În primul rând, nu doar pe Nokia se pot primi e-mailuri, însă eu vă voi prezenta cum poate fi setat un telefon Nokia pentru a primi mail-urile de pe Yahoo. În al doilea rând, pe Cosmote, prin Web`n`Walk, acest serviciu nu este disponibil.

Setare Yahoo Mail pe telefonul mobil
Accesaţi Meniu > Mesaje. Acolo unde apare “Căsuţă poştală e-mail” sau “OVI Mail”, selectaţi Opţiuni, daţi la Creare căsuţă nouă (manual). După care urmează să setaţi un nume pentru acea căsuţă şi să selectaţi IMAP4. În fiecare loc unde vi se cere adresa de email şi parola, completaţi-le.
Setări intrări e-mail:
SERVER: imap.mail.yahoo.com
Port sigur (SSL)
Port: 993

Setări ieşiri e-mail:
SERVER: smtp.mail.yahoo.com
Port sigur (SSL)
Port: 465

După ce aţi completat toate câmpurile, activaţi căsuţa nou creată. 😀
Puteţi intra ulterior în Meniu > Mesaje > Setări mesaje > Setări mesaje e-mail pentru a seta cât de des se vor actualiza mail-urile, modul în care se extrag acestea etc.
P.S: Dacă setaţi POP3 pentru primire e-mailuri, este posibil să nu se conecteze la Yahoo. Puteţi folosi POP3 (sau IMAP4) pentru Gmail, Opera Mail s.a.m.d 🙂

Etichete:,

2 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.