Cu nasul în blog

​A trecut Crăciunul și nu v-am urat „Crăciun fericit” aici, pe blog, iar voi n-ați știut că a fost Crăciunul… din cauza mea. 🙂

A mai rămas foarte puțin din anul 2016. Mă uit în urmă și văd că a fost un an slab. M-am ocupat de mentenanța blogului, aspect, viteză și am lăsat scrisul articolelor pe ultimul plan. Așa am făcut și zilele acestea. Am mutat blogul pe o altă găzduire, am exportat articolele de unde erau ele și le-am mutat pe noul host. Verificatul imaginilor lipsă, instalatul certificatului SSL și alte câteva ajustări mi-au ținut mintea ocupată.
Scorul Google PageSpeed Insights l-am adus la 100/100, însă unele modificări au făcut timpul de încărcare al paginilor să crească. De aceea am renunțat la treaba cu 100/100. Mai relevant este timpul de pe Pingdom.

Am renunțat la Jetpack și cel mai mult a durat să șterg toate parantezele pătrate din articole. WordPress preia automat clipurile de pe Youtube și nu mai am nevoie de shortcode pentru asta. Cu această ocazie am luat „la puricat” o mare parte dintre articole și am observat că în 2012 puneam câte trei link-uri către aceeași locație. La început eram axat pe scris. Știu că foloseam tema Arjuna X și MobilePress, deci două teme. Una pe desktop, alta pe mobil. Acum totul este responsiv.

La mai bine! 😉

Legătură ușoară:

https://usor.ro/4660

Distribuie mai departe:

5 comentarii la "Cu nasul în blog"

  1. Se pare ca ai facut o treaba buna, blogul arata si se incarca foarte bine, felicitari si succes in continuare!

  2. Testul care contează este cel din webmaster tools – Timpul acordat descărcării unei pagini. Poți obține scoruri maxime în orice alt tool iar botul Google să piardă 5s până reușește să descarce o pagină, depinde de serverul pe care este găzduit site-ul.

  3. Eu folosesc doar gtmetrix pentru verificarea incarcarii site-urilor.

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.