Încărcare lentă pentru imagini fără jQuery # optimizare blog

La sfârșitul acestei săptămâni m-am jucat cu Lighthouse. Lighthouse este o extensie pentru Google Chrome ce îți face un audit al paginilor web și-ți spune ce e de reparat.

Fiindcă am încercat să îi fac pe plac lu’ nea Google, am aplicat câte ceva din ceea ce scria acolo.

În primul rând, am renunțat la jQuery deoarece nu am neapărată nevoie de el. Doar meniul de navigare din versiunea mobilă avea nevoie de acest javascript, însă mă pot lipsi. Întâi l-am actualizat la ultima versiune, ca să nu mai țipe că e vulnerabil. Apoi m-am sucit și l-am scos de tot.

În al doilea rând, am activat încărcarea lentă a imaginilor. Lazy Load se numește și e recomandat pentru blogurile cu multe imagini. Lazy Load face ca imaginile să se încarce asincron, adică după ce s-au afișat imaginile și textul. ?

Eu nu sunt fan Lazy Load pentru imagini, căci folosește JavaScript. Dacă dezactivezi JavaScript în browser, pa pa imagini. Plus că mai adaugă niște coduri în pagină și, pe lângă asta, are nevoie de jQuery. Bine, așa știam eu. Azi am făcut puțin research și am aflat că se poate și fără.

Dacă ai jQuery pe blog, Jetpack de WordPress.com are și încărcare lentă pentru imagini. Dacă nu ai și nici nu-ți dorești jQuery, Echo.js este modulul WordPress de care ai nevoie.

Echo.js Lazy Load

Descarcă-l de aici și instalează-l pe blogul tău. Activează modulul și gata. Imaginile se încarcă lent.

În concluzie, făcând cele de mai sus îți vei face blogul… o idee mai rapid.

2 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.