Găzduire.com.ro dezactivează funcţia mail()

Deşi nu am găzduire achiziţionată la Gazduire.net, am primit şi eu un email cum că vor dezactiva funcţia PHP Mail pentru toate serviciile de găzduire web şi reseller găzduire web începând cu data de 15 ianuarie 2015. Domeniul l-am achiziţionat de la ei. Aşa se explică faptul că am primit email informativ.

„Orice programator şi orice script serios include şi varianta normală de trimitere emailuri utilizând SMTP. Dacă aveţi în site necesitatea utilizării serviciului de email este necesar să faceţi trecerea la SMTP. Odată dezactivată această funcţie, calitatea serviciului de web şi email va fi mărită, întrucât nu vor mai exista acele zeci de mii de mailuri trimise de scripturi sparte, până le depistam noi şi le suspendăm.”, lămuresc cei de la Găzduire.com.ro

Eu sunt obişnuit cu SMTP. Claudiu are blogul găzduit la ei şi e posibil să nu fi încercat Simple Mail Transfer Protocol. Mai posibil e ca şi alte persoane să fie în situaţia lui.

WP Mail SMTP este modulul ce-l folosesc pentru configurarea serviciului de trimitere al e-mail-urilor. Configurarea lui e simplă. Eu recomand să-i aloci un cont Gmail. În cazul în care vreun email nu poate fi trimis, vei găsi o notificare (email) în Gmail cu cauza eşecului.

From Email

Introdu adresa de email ce va apărea la expeditor. Poţi pune adresa de Gmail sau o altă adresă de email pe care o foloseşti mai des.

From Name

Aici introdu numele tău. Sau numele blogului.
• Bifează Send all WordPress emails via SMTP.
• Bifează Set the return-path to match the From Email

SMTP Host

Introdu smtp.gmail.com în acest câmp. Repet, recomand Gmail, iar conexiunea să fie securizată cu serverul.

SMTP Port

Completează cu 465.
• Bifează Use SSL encryption.

Authentication

Bifează Yes: Use SMTP authentication..

Username

Aici completează cu adresa ta de email creată pe Gmail.

Password

Bineînţeles că aici trebuie să completezi cu parola Gmail. Dacă nu ai curaj să introduci parola aici, mai fă-ţi un cont Google. Un cont de utilizator doar pentru asta.
Acum salvează modificările!

Găzduire.com.ro dezactivează funcţia mail()

După ce ai salvat, trimite un email de test.

Etichete:, ,

8 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.