Despre cum (nu) aş putea organiza un concurs pe blog

image

Mulţi bloggeri se plâng de vânătorii de concursuri. O dată cu lansarea unui concurs nou, acesta va fi indexat şi de site-urile cu legături către diferite concursuri, iar de acolo ajung persoane ce doar participă la concursul respectiv şi nu mai intră niciodată pe blog. Marea nemulţumire este că aceştia, de cele mai multe ori, chiar câştigă, cititorii fideli ai blogului rămânând nerecompensaţi.

Există metode prin care se pot oferi mai multe şanse de câştig comentatorilor fideli, însă ele nu se prea pot aplica atunci când bloggerii primesc de la diverşi parteneri premiile pe care să le ofere. Atunci când e blogul tău, iar premiile sunt oferite de tine, situaţia se schimbă şi poţi să organizezi concursul cum vrei, în „ograda” ta. La o metodă proprie m-am gândit chiar astăzi. Din lipsă de capital, aceasta rămâne doar la stadiul de idee — poate una puţin cam complicată.

Numele concursului: 2015 cu 15 şanse de câştig
Perioada concursului: 1.1 – 15.1.2015
Mecanismul concursului:
Pentru a te înscrie la concurs, adaugă un comentariu cu Particip în articolul dedicat concursului. Vei primi o şansă de câştig. Pentru mai multe şanse de câştig, nu-ţi rămâne decât să adaugi câte un comentariu nou pe blog, la alte articole decât cel al concursului, în fiecare zi. Pentru fiecare zi din perioada concursului în care ai comentat pe blog primeşti câte o şansă în plus. 🙂

Să zicem că:
• Icsulescu adaugă comentariu cu Particip chiar pe 1 ianuarie, fiind un cititor fidel al blogului tău. Primeşte o şansă la premiile oferite. Zilnic scrie comentarii pe blogul tău, iar primul comentariu scris în zilele de 2,3,4… până pe 15 ianuarie îi aduce câte o şansă în plus. Astfel, la terminarea înscrierilor în concurs va avea 15 şanse de câştig.
• Icsuleasca e o vânătoare de concursuri. Află pe 5 ianuarie de concursul tău, adaugă comentariu cu Particip şi trece mai departe, pe alte site-uri, mai având o groază de concursuri la care să se înscrie. După aceea nici nu-şi mai dă cu părerea pe blogul tău, nemaigăsindu-l în istoricul stufos al browserului. Dacă ar fi comentat pe blog şi pe 6,7,8… până pe 15 ianuarie inclusiv, ar fi avut 11 şanse de câştig. Aşa are doar una.

Alegerea câştigătorilor: Prin tragere la sorţi, bineînţeles.
Cei cu şanse mai multe să fie introduşi de mai multe ori (maxim 15) în baza de date a participanţilor la concurs, de unde şi mai multe şanse de câştig.

Sper că m-am făcut (măcar) înţeles, dacă tot nu dau nimic.

Legătură ușoară:

https://usor.ro/2257

Distribuie mai departe:

3 comentarii la "Despre cum (nu) aş putea organiza un concurs pe blog"

  1. Nu e prea bine. Mai bine toti egali. Si vanatorii si pescarii, si pestii si tot.

  2. Postolachi Dumitru | 19 decembrie 2014 la 9:40 | Răspunde

    Am participat la un concurs la care aveam 60% de castig si… GHINION… n-am avut noroc… a castigat cineva cu o singura sansa… si era vorba de peste 10.000 de sanse inscrise in joc.

  3. O idee iti dau eu Daca ai mai multe premii faci in felul utromar: Pui o ghicitoare (nu prea grea), la care tot poporul o sa raspunda (sau o intrebare). Fiecare are dreptul la o singura postare.Intr-un cont pui niste numere (cate premii ai). Fiecare numar se va incadra intr-un interval bine stabilit (inte 1 si 10 alegi un numar, intre 11 si 20 un numar,intre 21 si 30 un numar s.a.m.d.). La fiecare 10 postari o sa existe un premiu (sau la 15) Daca eu o sa raspund, sa zicem la nr 33 iar in contul tau exista acest numar, atunci am premiul asigurat (si daca am raspuns corect) Cand cineva intra si posteaza, stie ca are o sansa intr-un interval de numere .Ce zici? :dE o idee

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.