Cum îi faci backup blogului tău pe Dropbox

Săptămâna aceasta s-a vorbit foarte mult despre cât de important este să ai o copie a blogului tău. Nu se știe când ai nevoie de ea. Cu acest prilej, unii și-au făcut reclamă, alții s-au bucurat și alții au fost mâhniți.

Să descarci o copie a blogului din cPanel este o variantă, însă ce te faci când trebuie să formatezi tocmai partiția pe care aveai acel backup? Faci un backup la backup? Prea complicat…

Mai simplu este să copiezi fișierele blogului și baza de date direct în cloud, pe Dropbox.com. Nu trebuie să iei „la mână” toate fișierele, ci să folosești un plugin. WordPress Backup to Dropbox se numește modulul și este gratuit. După ce îl instalezi și activezi, urmează să-l legi de contul tău de Dropbox. Poți alege ca anumite foldere să nu fie copiate pe Dropbox. Chiar recomand să nu copiezi wp-admin și wp-includes. Aceste două foldere sunt identice pe orice blog WordPress.

Primul backup durează mai mult deoarece se copiază toate fișierele selectate. Ulterior, pluginul copiază doar fișierele noi sau cele ce au fost modificate, restul de pe Dropbox.com rămânând nemodificate. Poți face backup apăsând Backup Now și/sau poți seta ca săptămânal să se copieze pe Dropbox fișierele noi. Alegi exact în ce zi a săptămânii și la ce oră să ruleze WordPress Backup to Dropbox și treaba-i ca rezolvată.

WPB2D și php 7 / php 7.1

Acest plugin nu este 100% compatibil cu cele mai noi versiuni de php fără câteva modificări. Eu le-am făcut și am pus modului în această arhivă (click pentru download). Intră în panoul de administrare al blogului tău, iar la Module › Adaugă modul încarcă arhiva pe care tocmai ai descărcat-o.

Spor la backup!

Etichete:, ,

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.