Ziceți că ați cumpărat domeniile .ro de care aveți nevoie?

Pe 30 august 2018 s-a trecut la plata anuală pentru domeniile românești. S-a discutat mult atunci, cum că nu e corect, că s-a plătit pentru o perioadă nelimitată de timp ș.a.m.d.

Au fost persoane care au spus că vor merge în instanță, dar nu s-a obținut nimic concret până acum. Cert este că s-au eliberat domenii de internet ce nu mai erau folosite și au putut fi “reînchiriate”, căci asta înseamnă înregistrarea unui domeniu de internet.

După ce expiră un domeniu de internet și trec trei luni de așteptare a ștergerii, domeniul poate fi înregistrat de oricine alt cineva. Fiindcă interesul pentru anumite nume e mare, a apărut specula cu domenii.

Partenerii roTLD, putând să vadă ce domenii expiră și să le rezerve instant, ce credeți? Chiar fac asta! De necrezut, nu!?

Nu, nu e de necrezut, însă anumite domenii vechi devin disponibile pentru înregistrare aproximativ o secundă, după care sunt rezervate de unul din acești parteneri roTLD. Care e mai rapid.

Din câte am observat, domeniile vechi și cu anumită autoritate sunt rezervate de o firmă din Bulgaria. Două exemple recente sunt visurat.ro și evonet.ro. Primul a fost blog, iar cel de-al doilea a aparținut unei firme de găzduire web. Ambele domenii au intrat în visteria firmei bulgărești și nu-ți rămâne decât să negociezi cu ei dacă vrei un domeniu cu autoritate. În urez mult succes!

Celelalte domenii, cu un impact SEO mai mic, se licitează aici, în România.

Că e corect, că nu-i corect, în instanță ești trimis să clarifici acest lucru. Deși termenii roTLD interzic revânzarea domeniilor de internet, doar instanța de judecată poate să-ți facă ceva dacă faci asta. Cel puțin momentan.

Pe final, un sfat pentru voi. Nu înregistrați domenii pentru care există marcă înregistrată (ex:Coca-Cola.ro, adidas.ro). Chiar dacă veți intra în posesia unui domeniu de acest fel, îl puteți pierde la fel de ușor, fără nicio explicație. Valabil pentru toate extensiile web.

Tu pe ce domeniu de internet ai pus ochii?

Etichete:,

6 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.