Un lux care nu costă nimic

Un lux care nu costă nimic

E vară. Vara lui 2020. Am douăzeci şi şase de ani şi un chef extraordinar de a scrie un articol pe blog, aşa cum făceam în 2015 – atunci când participam la SuperBlog. Ultima dată am publicat ceva pe 30 septembrie 2016. A doua zi mi-a expirat domeniul de internet şi nu l-am mai reînnoit. Am fost ocupat.

Acum ştiu ce vreau de la viaţă şi sunt sigur că sunteţi curioşi ce am făcut în această perioadă. În cele ce urmează voi scrie exact cum a fost totul, căci n-am murit, aşa cum spuneau unii răutăcioşi.

În vara anului 2016 m-am înscris, mai mult de curiozitate, la un curs de management în afaceri şi am lucrat apoi într-o instituţie de brokeraj bancar. Am fost fericit în toată această perioadă, chiar dacă a fost greu. Atunci părea greu. Acum, dacă mă uit în urmă, mi se pare floare la ureche.

La sfârşitul lui 2018 am avut primul contact, ca să zic aşa, cu avbs.ro.

Un lux care nu costă nimic

Era o vreme afară de nu-ţi venea să ieşi din casă, dar nu mai conta deloc asta. Ştiam că e nevoie să încep a pune în aplicare tot ce învăţasem şi îmi propusesem. Nu mai era „nu lăsa pe mâine ce poţi face azi, lasă pe poimâine”, ci o chestiune urgentă. N-am fugit la bancă, ci m-am urcat în autobuz. (dacă aveam maşina pe care o am acum, poate altfel ar fi stat treburile)
Aveam nevoie de un apartament. Eram nerăbdător să văd „în carne şi oase” apartamentul de care am dat întâmplător într-un anunţ de pe internet. Eu locuiam la periferia oraşului, iar apartamentul este chiar în centru.
Nu m-am încumetat să merg pe jos până la locul cu pricina. Dacă era vară şi vreme bună, poate că nu mai foloseam transportul în comun.

Mi-a plăcut foarte mult apartamentul. A fost dragoste la prima vedere. Nici în poze nu arăta aşa bine. Pesemne că proprietarul Cornel nu era un fotograf priceput. Am negociat cât am putut, iar până la urmă am ajuns la un preţ convenabil mie, dar să fie şi Cornel mulţumit.

Problema era cu banii. Chiar dacă am reuşit să mă înţeleg cu omu’, iar acesta mi-a promis că e dispus să mă aştepte, eu nu mai puteam aştepta.
M-am gândit: credit în lei sau credit în valută? Căutând diverse soluţii, m-am gândit la o idee de afacere.
Aici a intervenit AVBS. Apartamentul fiind spaţios şi chiar la parter, l-am transformat într-un service de reparat calculatoare printr-o franciză AVBS Credit. Nu prea aveam eu stofă de afacerist, dar încheierea unui contract de franciză mi s-a părut cea mai bună alegere. Reprezentam un brand, sau mai corect spus, brandul era reprezentat prin mine. O oarecare responsabilitate, dar aveam timp şi pentru mine. Plus că nici nu începeam ceva de la zero. Cel puţin măcar teoretic.

Vara lui 2019 m-a prins cu totul pus la punct, iar de atunci a mers totul ca ventilat. Sunt şef, asta s-ar putea să stârnească invidia unora, sunt şi angajat. Chiar dacă am angajaţii mei, tot eu sunt cel care trebuie să aibă grijă să meargă totul bine, inclusiv calculatoarele reparate. Mai fac glume când situaţia e prea gri, dar nu apar astfel de momente prea des. Am reuşit să îmbunătăţesc unele lucruri care, se pare, le-au scăpat tuturor celor care s-au ocupat de reparaţii calculatoare. Cei mai mulţi aveau franciza AVBS Credit.

L-am întâlnit zilele trecute pe Cornel, a trecut să vadă ce mai fac. I-am povestit de AVBS şi cum m-au ajutat pe mine şi pe mulţi alţii ca mine, începând cu anul 2007. I-am spus de aplicaţia AVBS Credit pentru Android şi iOS. Cu ocazia asta, vă zic şi vouă. Social Media e bună pentru promovarea unui serviciu, dar nu-i suficientă. Publicitatea în plan local, la radio, TV şi în ziare oferă rezultate mai bune, chiar dacă suma investită e mai mare.

Un lux care nu costă nimic

Încet-încet m-am întors în prezent. AVBS este partener cu cele mai importante bănci din România, astfel încât un credit ipotecar sau un credit de nevoi personale poate fi obţinut mult mai uşor – cu card credit – şi rapid de către dumneavoastră. Tinerii sunt sprijiniţi în obţinerea unui credit prima casă. A avea brokerul tău de credite este un lux, un lux gratuit la AVBS Credit.

Articol participant la Spring SuperBlog 2015.

Etichete:, ,

9 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.