Tutorial: Cum înregistrezi domenii gratuite .cf, .ml, .ga sau .tk

Salut! Îţi doreşti un domeniu gratuit .cf, .ml, .ga sau .tk? FreeNom este site-ul pe care îţi poţi înregistra unul! Personal, nu recomand domeniile .tk deoarece acestea pot fi înregistrate cu uşurinţă şi de pe DOT.TK. Tocmai de aceea, mulţi răufăcători au înregistrat sute de domenii cu extensia tk pentru a „distribui” viruşi, a face spam excesiv etc.

După ce ne-am gândit ce domeniu înregistrăm, accesăm http://freenom.com şi completăm formularul cu domeniul dorit. Sau… putem completa formularul de pe http://dot.cf dacă vrem un domeniu .CF sau de pe http://dot.ml dacă dorim unul .ML.
Eu am intrat pe http://dot.cf pentru a înregistra domeniul pdpw.cf:
image

După aceea, am completat cu „datele” domeniului. Dacă trebuie să setaţi 4 DNS-uri, completaţi-le pe primele 2. Veţi putea adăuga şi pe celelalte 2 după înregistrarea completă şi confirmarea contului.
La final, am ales varianta gratuită:
image

În pagina următoare, trebuie să completaţi cu adresa de e-mail şi să apăsaţi pe Next. Eu recomand să folosiţi o adresă @gmail.com. Dacă aveţi deja cont pe FreeNom (făcut mai demult pe FreeNom sau Dot.Tk), o să fie necesar să completaţi cu parola contului. În caz contrar, după ce aţi apăsat Next, trebuie să completaţi un nume şi o parolă, pe care o veţi folosi la autentificare:
image

Dacă totul e completat, veţi fi îndrumat să vă confirmaţi adresa de e-mail. Veţi primi detaliile contului, un cod şi un link:
image

Accesaţi link-ul respectiv şi completaţi (cu) codul primit:
image

În sfârşit aveţi un cont FreeNom şi vă puteţi modifica domeniul sau înregistra altele noi. Pe viitor, dacă nu veţi putea înregistra domenii direct din Domain Panel, va fi necesar să reluaţi paşii de mai sus (dar nu toţi!); după ce introduceţi adresa de e-mail (a contului creat deja), va trebui doar să scrieţi parola pentru a finaliza înregistrarea domeniului nou.

Dacă aveţi întrebări, lăsaţi un comentariu!

14 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.