Tutorial: Cum înregistrezi domenii gratuite .cf, .ml, .ga sau .tk

Salut! Îţi doreşti un domeniu gratuit .cf, .ml, .ga sau .tk? FreeNom este site-ul pe care îţi poţi înregistra unul! Personal, nu recomand domeniile .tk deoarece acestea pot fi înregistrate cu uşurinţă şi de pe DOT.TK. Tocmai de aceea, mulţi răufăcători au înregistrat sute de domenii cu extensia tk pentru a „distribui” viruşi, a face spam excesiv etc.

După ce ne-am gândit ce domeniu înregistrăm, accesăm http://freenom.com şi completăm formularul cu domeniul dorit. Sau… putem completa formularul de pe http://dot.cf dacă vrem un domeniu .CF sau de pe http://dot.ml dacă dorim unul .ML.
Eu am intrat pe http://dot.cf pentru a înregistra domeniul pdpw.cf:
image

După aceea, am completat cu „datele” domeniului. Dacă trebuie să setaţi 4 DNS-uri, completaţi-le pe primele 2. Veţi putea adăuga şi pe celelalte 2 după înregistrarea completă şi confirmarea contului.
La final, am ales varianta gratuită:
image

În pagina următoare, trebuie să completaţi cu adresa de e-mail şi să apăsaţi pe Next. Eu recomand să folosiţi o adresă @gmail.com. Dacă aveţi deja cont pe FreeNom (făcut mai demult pe FreeNom sau Dot.Tk), o să fie necesar să completaţi cu parola contului. În caz contrar, după ce aţi apăsat Next, trebuie să completaţi un nume şi o parolă, pe care o veţi folosi la autentificare:
image

Dacă totul e completat, veţi fi îndrumat să vă confirmaţi adresa de e-mail. Veţi primi detaliile contului, un cod şi un link:
image

Accesaţi link-ul respectiv şi completaţi (cu) codul primit:
image

În sfârşit aveţi un cont FreeNom şi vă puteţi modifica domeniul sau înregistra altele noi. Pe viitor, dacă nu veţi putea înregistra domenii direct din Domain Panel, va fi necesar să reluaţi paşii de mai sus (dar nu toţi!); după ce introduceţi adresa de e-mail (a contului creat deja), va trebui doar să scrieţi parola pentru a finaliza înregistrarea domeniului nou.

Dacă aveţi întrebări, lăsaţi un comentariu!

Legătură ușoară:

https://usor.ro/1593

Distribuie mai departe:

12 comentarii la "Tutorial: Cum înregistrezi domenii gratuite .cf, .ml, .ga sau .tk"

 1. Pentru cat timp este valabil un domeniu .cf si apropo, cum este vazut de motoarele de cautare?

 2. Salut.
  Ai un blog interesant.
  Am aflat si eu de noile domenii free si mi se pare cel mai interesant proiect de pana acum,mai ales ca vor sa mai adauge pana la sfarsitul anului si alte domenii,in special tot din Africa.
  De fapt era de asteptat un astfel de proiect,de domenii gratuite,pana acum nefiind prea multe variante,iar Africa este un continent cu foarte mare dezvoltare la ora actuala.
  Am vazut ca in tutorial,ai folosit varianta cu DNS extern,care poate dura 24-48 ore pentru propagarea noului domeniu.
  Exista si varianta folosirii DNS-ului registrului de domenii,prin asocierea domeniului de tip A cu IP-ul serverului host-ului aferent,care permite propagarea noului domeniu aproape instantaneu.
  Succes!

 3. Salut, merci de informatii.cum fac sa editez siteul creat. de exemplu eueu.ga?

  • Ai nevoie şi de găzduire (host). De exemplu, hi2.ro. Acolo îţi faci site cu domeniul setat ca în acest tutorial. Site-ul îl editezi prin FTP.

  • Merci. Te mai deranjez cu o intrebare. Vreau pe hi2.ro sa creez un cont ftp. imi apar automat toate datele dar imi da ca username ul deja exista.

  • Alege altul. Există deja numele de utilizator.

 4. Salut,

  Legat de valabilitate. Primul an am inteles ca este gratuit. Dupa ce se face prelungirea, se pastreaza gratuitatea?

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.