Statisticile… vorbesc?

O adaptare a unui banc pe care l-am citit mai demult „spune” că statisticile sunt ca şi costumele de baie. Arată multe, dar ascund esenţialul.
În 2013, se pare, nu doar mărimea contează. Mărimea site-ului, bineînţeles… 😉
Statisticile sunt importante pentru că reflectă şi refractă impactul unui site asupra vizitatorilor săi.
„În goana după bani, ştii că dragostea dispare”, însă nu dispare şi dragostea pentru PHP & HTML. Mulţi webmasteri fac bani frumoşi din dragoste pentru ceea ce fac.
Bloggeri importanţi, ce au reuşit să-şi aducă „spaţiul virtual” la un anumit nivel, se implică puţin şi iese banul, plus că mai au şi timp liber… pentru a avea grijă să nu dispară dragostea.
O piesă mai nouă, Unde-i dragostea, bate apropo(.ro) tocmai(.ro) la acest fapt. Mai dă-te-n dragostea mea ne arată, de ceva timp, unde e dragostea, căci (nu-i aşa?), ştim deja cine o cântă.
Revenind la statisticile ce vorbesc, la câinii ce latră şi la javrele ce vorbesc, pot spune că unii afişează – pe site – doar numărul de afişări, alţii şi pe cel al vizitatorilor unici.
Unul peste alta, aceste statistici sunt pur orientative, vizitatorul neavând certitudinea corectitudinii acelor informaţii. Mai ales atunci când, pe site, apare un banner cu Online 45, indiferent de ora la care vizitezi acel site. 😀
Aşadar: statisticile… vorbesc?

Acest articol este un pamflet, de aceea nu aţi înţeles nimic. Restul e poezie…

Etichete:,

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.