Servicii SEO cu adevărat utile sau cum să ajungi sus de tot pe Google

Salutare! În ultima vreme am omis să vorbim despre „problema“ pe care o au tot mai mulți, anume despre servicii seo. Problemă cu ghilimelele de rigoare, căci e mai mult o dilemă. Cum să ajungi ca primul rezultat de pe Google pe anumite cuvinte cheie să fie către site-ul tău?

Cu Google am avut o experiență mai puțin plăcută atunci când am vrut, pentru prima oară, să folosesc SSL. Deoarece am ales varianta gratuită, anume Cloudflare, unele browsere nu recunoșteau certificatul SSL. Blogul meu nu putea fi accesat „via https“. În momentul de față există certificate SSL gratuite, însă atunci nu era lansat proiectul Let’s Ecrypt. Din acest motiv, am renunțat la Universal SSL și am eliminat blogul din rezultatele căutării pe Google.

Nu au dispărut doar rezultatele cu https, ci toate. Nu mai eram de găsit pe Google. Primul rezultat, atunci când căutai acest blog, era pagina de Facebook. Dacă aș fi apelat la o firmă care să-mi ofere servicii SEO și consultanță, altfel aș fi stat. Nu ar fi durat o lună de zile până să-mi dau seama ce am făcut.

servicii seo

De ce am nevoie eu, ca blogger, de servicii SEO?

În primul rând, pentru că vreau ca oamenii să citească ceea ce am scris. Nu am apelat încă la servicii SEO, iar asta se vede în statistici. Numărul vizitatorilor acestui blog este în scădere, deși conținutul care aducea oamenii de pe Google la mine pe blog nu a dispărut. Nu am șters nimic.

Articolele vechi mai există, însă a trecut timpul. Au apărut alte articole, pe alte site-uri, optimizate pentru motoarele de căutare, iar lui „nenea Google“ îi place acolo.

În al doilea rând, pentru că plătesc hosting… ce poate. Poate duce lejer și o mie de unici/zi. Iar 1000 e scris așa, cu modestie, căci e loc și de mai bine.

De ce ai nevoie tu de servicii SEO?

Ei bine, probabil te-ai regăsit în motivele mele pentru care am nevoie de optimizare pentru motoarele de căutare. Dacă nu, gândește-te la cât de important este mediul online. Cât de pustii sunt magazinele fizice și cât de mult se cumpără în online. Gândește-te cât de important este un simplu click.

Etichete:

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.