Roboţii nu recunosc JavaScript-urile

JavaScript ( JS ) este un limbaj de programare orientat obiect bazat pe conceptul prototipurilor. Este folosit mai ales pentru introducerea unor funcționalități în paginile web, codul Javascript din aceste pagini fiind rulat de către browser. Limbajul este binecunoscut pentru folosirea sa în construirea siturilor web, dar este folosit și pentru acesul la obiecte încastrate (embedded objects) în alte aplicații.

Sursa: Wikipedia

Cele mai multe browsere ştiu să recunoască JavaScript-urile. Multe au disponibilă opţiunea de a opri aceste scripturi, însă experienţa utilizatorilor pe majoritatea site-urilor scade o dată cu dezactivarea JavaScript-urilor.

Roboţii la care mă refer în acest articol nu sunt străini celor cei ce au bloguri WordPress şi formularul implicit pentru adăugarea comentariilor.
Mesajele roboţilor ajung, prin intermediul modulului Akismet, direct în Spam. Chiar şi aşa, zecile de mesaje care se adună în respectiva categorie sunt stresante, mai ales atunci când mai scapă şi câte un comentariu util în Spam.

Roboţii nu recunosc JavaScript-urile. Lucrul acesta îl ştiu cel mai bine cei ce folosesc comentariile Jetpack, căci Jetpack by WordPress.com oferă un modul de comentarii bazat pe JavaScript. Personal, nu îmi place respectivul mod de a adăuga comentarii. Se încarcă prea greu.

De o perioadă bună de timp nu mai folosesc Akismet. De pe 26 august, ca să fiu mai explicit. Datorită lui Dan. Au mai fost, la un momentdat, vreo 3 comentarii spam, însă am adăugat IP-urile în blacklist şi nişte cuvinte respinse şi gata cu spamul. Cum încearcă vreun bot să spameze ca nebunul, cum îi apare asta:
image

Dacă aveţi probleme cu spamul pe blog şi soluţia numită Akismet nu vă mulţumeşte, luaţi legătura ca Dan (dan-blog.ro). Voi încerca să pun respectivul filtru în interiorul unui plugin. Poate voi reuşi să-l fac să funcţioneze, pentru a nu fi nevoie să înlocuiesc fişierul wp-comments.php atunci când instalez o versiune nouă a WordPress-ului. 😀

Etichete:,

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.