Plăcerea de a oferi un cadou

Uneori, asteptarile legate de cadouri in timpul aniversarilor, onomasticelor sau al sarbatorilor pot reprezenta un stres in plus ce poate fi evitat.

Pana la urma, ce este un cadou? Este o dovada a afectiunii dintre persoane. Un schimb de energie dintre cel care daruieste si cel care primeste.

Este foarte bine sa daruiesti mult, insa te-ai intrebat vreodata care este limita superioara a darniciei?

Iti propun sa faci urmatorul experiment: Data viitoare cand daruiesti un cadou, fa-o cu la fel de multa energie pozitiva pe cat speri ca o vei genera sarbatoritului sau sarbatoritei. Este un test foarte eficient de autocunoastere si iti va spune multe lucruri despre propriul altruism (sau lipsa acestuia).

Iata cateva sugestii care te vor ajuta sa faci un cadou creativ, indiferent de buget:

*un cos cadou poate fi alegerea cea mai creativa de ambalare a cadoului.. restul depinde de persoana in cauza*

Un cadou poate fi grozav chiar si daca nu ai cheltuit multi bani

Nu trebuie sa amani chiria din aceasta luna pentru a lua un cadou extravagant doar pentru ca restul persoanelor au cumparat cadouri scumpe. Un cadou homemade, impachetat elegant si cu valoare emotionala poate avea un impact mult mai mare decat un cadou cumparat doar pentru valoarea sa materiala.

Un cadou nu e deloc grozav daca este daruit din obligatie

Si acest lucru va fi destul de evident cand il vei da. Sau poti ascunde acest lucru jucand teatru. Oricum ar fi, energia pozitiva lipseste cu desavarsire.

Un cadou nu trebuie sa fie neaparat ceva material

O idee amuzanta de cadou pentru un grup de studenti la jurnalism ar fi sa vina fiecare cu cate o poezie, text, banc sau orice inventat de ei si sa-si daruiasca zambete prin umorul lor.

Un cadou poate avea un impact imens in sufletul altor persoane

Multe familii aleg sa daruiasca unor familii defavorizate sau copiilor ce locuiesc in orfelinate. Fa-o in mod anonim pentru a nu lasa lauda si admiratia celorlalti sa interfereze cu un gest pe care il faci pentru satisfactia ta si a celor ce primesc cadoul.

Incearca sa privesti un cadou ca pe o forma tangibila de energie.

Aspectele superficiale cum ar fi costul acestuia sunt un detaliu ce ar trebui sa fie la capatul listei tale de prioritati.

Cu ce fel de energie vrei sa inconjori cadourile daruite celor dragi?

Crezi ca materialismul face bine sufletului?

Etichete:

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.