Nu viteza ucide, ci muzica dată prea tare

Un băiat de 14 ani din județul Suceava a murit, duminică dimineața, după ce a fost lovit de o mașină în timp ce mergea cu bicicleta pe trotuar.

Șoferul autoturismului a pierdut controlul volanului din cauza vitezei excesive, iar după ce l-a accidentat pe copil, a lovit alte două mașini parcate, una dintre acestea răsturnându-se în urma impactului puternic, relatează news.ro.

Mai sus aveți povestită foarte pe scurt tragedia din Gălănești. Mai pe larg, un tânăr de 20 de ani din Municipiul Rădăuți mergea sâmbătă noaptea spre Comuna Vicovu de Jos. Pe raza Comunei Gălănești, șoferul a pierdut controlul automobilului din cauza vitezei excesive. Vreo 140 km/h. Ce dacă-i comună? Oricum, la acea oră nu era niciun radar pe nicăieri.

Despre alcoolemie nu mai pomenește nimenea nimic, însă sunt convins că a mai fost ceva: muzica dată la volum mult prea ridicat. Cum să conduci noaptea, cu viteză, dacă nu cu muzica dată la maxim?

Automobilele sunt mult prea mici pentru puterea sistemelor audio din interiorul lor. Din păcate, nimeni nu are nicio problemă cu asta. Poate doar cei ce vor noaptea să doarmă și nu pot din cauza băieților ce își doresc să impresioneze fetele care se culcă la 4 și se trezesc la 14.

Muzica dată prea tare deranjează, mai ales când trebuie să fii concentrat pe ceea ce faci. Tocmai din acest motiv, medicii stomatologi nu au montate astfel de boxe în cabinetele lor. Cum ar fi ca arunci când mergi la dentist, cu o oarecare treabă – să îți pună o plombă sau să îți îmbrace un dinte – acesta să asculte și niște muzică cât timp „îți face ție dinții”. Cu volumul la 98%? Sigur nu-i captează atenția absolut deloc și vei avea o dantură perfectă.

Etichete:

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.