N-am apartament, dar i-aş mobila dormitorul

Au trecut câteva zile de când ţi-am spus că am înlocuit scrisul pe blog cu somnul. Această „ştire” a stârnit câteva reacţii de bine, în care mi se ura somn uşor. Mulţumesc, dar oricum scriam pe blog doar ocazional. Acum dorm ocazional, deci nu sunt chiar opusul lui Connect-R.

Bun. Această chestiune a fost lămurită. A mai rămas una. Unde dorm?
Există câteva răspunsuri posibile la această întrebare.

1. Unii spun că dorm în picioare.
Somnul în picioare e cel mai sănătos. Aşa se aude prin târg. Eu am încercat să dorm în picioare, dar sunt cam subţiri. Picioarele. Nu încap bine în ele şi mă lovesc de genunchi.

2. Alţii spun că dorm pe spate
Da, am încercat să dorm şi pe spate. Cum prindeam pe cineva disponibil, cum îl rugam să se ţină bine pe picioare şi să stea locului. Apoi mă culcam pe spatele lui/ei. Mai mult de trei secunde nu am reuşit să dorm. O fi o idee atât de proastă?

3. Iar alţii spun că dorm pe burtă
Aici e mai dificil. Nimeni n-a vrut să-şi transforme burta în pernă cu buric. Din păcate. Aşa că nu pot să vă confirm sau infirm dacă chiar există dormitul pe burtă sau e numai o legendă urbană.

4. Nimeni nu spune că doarme pe pat sau în pat…

Aici nu ştiu pe cine să cred. Pe nimeni sau pe toată lumea. Pentru că sunt sigur că toată lumea ştie cum arată un pat. În secţiune. Cu arcuri, burete sau cu aer, cu o tanti seni-dezbrăcată care doarme pe el etc.

Până şi eu ştiu cum arată un pat. N-ai fi crezut. Adică aşa credeam (că ştiu cum arată un pat), dar se pare că-s cam dezinformat, cu tot internetul în pat sub nas. La ce mobila la comanda am găsit pe net, chiar mâine aş achiziţiona-o şi plasa-o în apartament, în camera care ar trebui să fie dormitorul. O singură problemă s-a ivit. N-am apartament.

Nu că n-ar sta bine şi în casă. Sau afară. Cum ar fi să am dormitorul afară? Undeva pe o câmpie, nu în coclauri sau prăpăstii. Acolo ar putea ajunge mobila dormitor dacă s-ar răsturna maşina care transportă mobila. Nu vreau asta. 🙂

Sau la malul mării. Aşa cum smechera$$$hi îşi permit să ajungă cu jeep-urile până pe plajă, tot aşa mi-aş putea permite să duc un pat, un dulap şi o oglindă-oglinjoară cât mai aproape de mare. Acolo aş putea încerca să dorm pe spate, pe burtă sau în picioare.

Şi acum, dacă tot am vorbit aşa de mult despre somn, trebuie neapărat să vă spun cum anume trebuie să fie dormitorul meu. Patul l-aş pune chiar în mijlocul camerei. Lângă el, o noptieră pe care să zacă telefonul mobil în timpul nopţii şi o veioză şic în timpul zilei. Noaptea veioza poate să nu mai fie atât de şic, că nu mă interesează.

Mobilierul trebuie neapărat să se asorteze cu tavanul şi parchetul. Neapărat. Tocmai de aceea prefer ceva la comandă. Eu dau comandă, eu plătesc, eu primesc. Mă transform în şef, ce să mai. Şeful somnului meu.

Etichete:,

Un comentariu

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.