Radio FM mini portabil #chestiide10

Astăzi încep seria #chestiide10 cu un radio de buzunar. În articolele din această serie o să vă prezint câte un produs ce costă maxim 10 euro. Chiar și cumpărate din afara Uniunii Europene, nu plătiți TVA pentru ele atunci când ajung în țară. Momentan produsele ieftine cumpărate din China ajung direct la factorul poștal, iar acesta vi le aduce acasă. ?

De pe GEARBEST am cumpărat un Multifunctional Digital MP3 Radio speaker. Aceasta e denumirea completă de pe cutie.

Înainte de toate, să vedem specificațiile tehnice ale produsului:

  • Radio: 87.5 – 108 MHZ
  • Decodare: 8 – 320 KBPS
  • S/N: 87 dB
  • Speaker: 45mm 4ohms 3w
  • Tensiune de încărcare: DC 5V
  • Putere maximă: 3W(Max)
  • Dimensiuni: 127*24*59MM
  • Greutate: aprox. 125 grame

Chiar când l-am desfăcut, m-am întrebat unde e antena. Eram obișnuit ca astfel de aparate radio să aibă antenă telescopică. Acesta nu are. Antena e încorporată, dar aparatul nu pare că ar fi avut nevoie de una exterioară. Captează bine programele ce au semnal mai puternic.

E suficient să scanezi programele radio disponibile, iar acestea se memorează automat. Mie mi-a memorat 15 programe de radio. Fiind în apropiere de Ucraina, radioul captează și programe d’ale lor. Nu știu ucraineană, așadar nu le ascult.

Pe lângă radio FM, acest “Music Box” (așa era trecut pe coletul primit prin poștă) redă muzică în format mp3 de pe stick USB sau de pe card microSD. Nu lipsește modul AUX prin care puteți conecta telefonul sau alt dispozitiv printr-un cablu Jack – Jack și Music Boxul se transformă într-o boxă portabilă de 3 W.

Nu lipsește funcția de lanternă. Nu o lanternă profesională, ci un simplu LED ce se aprinde atunci când țineți apăsat butonul LED. Ca la brichetele cu lanternă. ?

Alimentare și încărcare

În cutia produsului găsiți un cablu mini-USB. Îl introduceți într-un încărcător sau direct în calculator și așteptați să se încarce. Acumulatorul este unul ca la telefoanele Nokia mai vechi, de tip Li-ion BL-5C de 800 mAh. Autonomia variază în funcție de volumul la care ascultați. Nu știu să vă spun exact, căci nu am folosit suficient de mult dispozitivul până acum.

Puncte slabe ale aparatului de radio

Fiindcă vorbim de un produs ieftin, nu poate fi totul perfect.

  1. Programele FM nu rămân memorate dacă scoateți acumulatorul (bateria) din dispozitiv. Trebuie să rescanați frecvențele pentru a memora posturile radio.
  2. Trebuie să țineți apăsat butonul LED pentru a folosi lanterna. Pentru unii, treaba asta nu e tocmai ok. Oricum, nu știu cine își cumpără aparat de radio pentru funcția de lanternă.

Link de achiziție

Mai multe detalii găsiți pe pagina produsului de pe Gearbest.

Etichete:

2 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.