Mi-am cumpărat un telemetru cu laser. Primele impresii.

Știi oamenii aceia de la teleshopping care nu-s în stare să spargă un ou, să folosească un storcător de fructe sau să golească sacul de la aspirator fără să împrăștie tot gunoiul abia aspirat? Ei bine, un nene neîndemânatic apare și într-o imagine de prezentare a telemetrului cu laser ATuMan LS-1S.

Fie că ești o astfel de persoană, fie că nu ești, un telemetru ce folosește tehnologia laser îți poate fi de folos oricând.

Fiindcă telemetrul AtuMan LS-1S îl mai găsești și sub denumirea de Alfawise LS-1S (același produs, altă brand), voi folosi în continuare doar numele LS-1S.

Primele impresii

Am folosit câteva zile telemetrul LS-1S, însă destul de puțin, așadar nu pot să-i fac o recenzie amănunțită.

Prima pornire a acestui telemetru m-a trimis înapoi în copilărie, atunci când mă jucam cu laserul acela roșu cu baterii de ceas. Spre deosebire de acela, această „jucărie” se încarcă la USB, așadar ai parte de mai multă distracție.

Totuși, nu pentru distracție a fost concepută această unealtă, dacă îi putem spune așa, ci pentru a măsura distanțe.

Odată ce ai apăsat butonul de pornire (singurul buton, de altfel), pe display îți vor apărea informații despre baterie și modul de măsurare. Mai apeși o dată pe buton pentru a porni laserul, ajungi cu „pointerul” laserului până unde vrei să măsori distanța, apoi mai apeși o dată pe buton.

Simplu și eficient. LS-1S se închide singur dacă „observă” că nu îl mai folosești. Întâi se închide lumina de fundal a ecranului, apoi dispozitivul se oprește cu totul.

Telemetrul LS-1S este ușor și mic, aproape că îl uiți prin buzunar. Poate de aceea nici nu l-am folosit prea mult. Nu mă deranja în buzunar, așa că l-am lăsat acolo.

Nu am doar cuvinte de laudă, pentru că nu pot să trec cu vederea peste zgârieturile apărute pe plasticul de deasupra afișajului. Sunt zgârieturi superficiale, dar apărute doar de la buzunar. Nu l-am ținut pe lângă chei, monede sau alte obiecte contondente. Nici nu vreau să mă gândesc la cât de multe zgârieturi capătă dacă îl țin într-o cutie de scule, de exemplu.

Fiind dintr-un aliaj de aluminiu și magneziu, devine foarte rece dacă îl ții afară, acum, că e iarnă. Eu nu l-aș porni imediat ce l-am adus din frig, chiar dacă, cel puțin teoretic, asta nu ar trebui să-l afecteze.

Mai multe informații găsești direct pe pagina produsului.

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.