Le folosești în fiecare zi la curățenie, iar dacă le combini te expui unor mari pericole

Atunci cand va confruntati cu o munca dificila de curatare, este foarte usor sa deveniti frustrati si sa deveniti creativi cu substantele de curatare. Inainte de a va juca de-a chimistii trebuie sa aveti grija. Anumite produse, care sunt sigure atunci cand sunt folosite ca atare, pot emana fumuri toxice sau pot provoca alte reactii chimice atunci cand sunt amestecate cu alte produse.

Recomandarea este sa cititi intotdeauna etichetele de avertizare ale produselor de curatat, in plus, nu ne amestecati niciodata!

In cazul in care realizati dvs curatenia si nu apelati la firme de curatenie citiți întotdeauna etichetele de avertizare și ingredientele produselor de curățat – și nu le amestecați niciodată.

Mai jos sunt enumerate cateva substante, care, in combinatie cu alte substante sunt extrem de periculoase:

  1. Clor + amoniac. Clorul si amoniacul produc un gaz toxic numit cloramina. Acesta cauzeaza dificultati de respiratie si dureri in piept. Multi agenti de curatare pentru sticla si ferestre contin amoniac, deci nu amestecati niciodata aceste substante cu inalbitor. Firmele de curatenie cladiri de birou trebuie sa fie foarte atente cand curata ferestrele.
  2. Nu amestecati niciodata doua solutii diferie de desfundat tevi. Nu este recomandata amestecarea a doua tipuri de solutie de curatare pentru scurgeri, nici macar folosirea uneia dupa cealalta. De regula, aceste substante au in compozitie compusi chimici extrem de puternici care pot exploda daca sunt combinate cu substanta nepotrivita.
  3. Bicarbonatul + otet. Bicarbonatul este o baza si otetul este un acid, iar atunci cand le puneti impreuna obtineti apa si acetat de sodiu. In plus, otetul face ca bicarbonatul sa reactioneze facand spuma. Daca depozitati acest amestec intr-un recipient inchis, acesta poate exploda.
  4. Peroxidul de hidrogen + otet. Este posibil sa fi auzit ca ar trebui sa pulverizati pe fructe sau chiar pe blaturi acest amestec. Expertii sunt de parere ca aceasta metoda este sigura, dar sa nu amestecati cele doua produse in acelasi recipient. Prin combinarea lor se creeaza acidul peracetic, care este potential toxic si poate irita pielea, ochii si sistemul respirator.
  5. Clor + otet. Combinatia pare sa fie un dezinfectant puternic, dar cele doua substante nu ar trebui sa fie amestecate niciodata. Impreuna produc gaz de clor, care, chiar si la niveluri scazute, poate provoca tuse, probleme de respiratie si arsuri, lacrimarea ochilor.
  6. Clor + alcool. Poate ca ati auzit de cloroform, rapitorii din filme care foloseau carpe umezite cu o substante pentru a-si face inconstiente victimele. Ei bine, cam aceasta este combinatia chimica pentru a face cloroform. Nu vreti sa faceti asta si sa va puneti viata in pericol. Faceti o regula din a nu amesteca niciodata inalbitorul cu nimic altceva decat cu apa curata. Chiar si alte produse cum ar fi detergentii pentru ferestre pot avea ingrediente, cum ar fi acizii sau amoniacul, care nu ar trebui sa fie amestecate cu inalbitor.

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.