Informația de la mână

Acum câțiva ani nu credeam că eu aș putea purta vreodată un ceas inteligent. Pur și simplu nu înțelegeam rolul unui dispozitiv ce trebuie încărcat la priză cel puțin o dată pe săptămână. Tehnologia evoluează și m-a făcut să-mi schimb părerea. Am achiziționat un ceas inteligent care îmi place, însă nu îl port decât la ocazii speciale. E cam mare și nu se prea potrivește cu îmbrăcămintea subțire, atât de necesară în aceste zile călduroase.

Ce-mi place la ceasurile și brățările inteligente sunt funcțiile de alarmă, monitorizare puls și monitorizare somn. Nu mai trebuie să trezesc toată casa atunci când vine timpul să mă trezesc, dispozitivul vibrând ușor pe mână. Ceasul Uwatch, chiar dacă e destul de ușor, nu știe să măsoare pulsul. Așa că am achiziționat acum două luni o brățară numită Xiaomi Mi Band 1s. Autonomie excelentă, am încărcat-o o singură dată și a rezistat 60 de zile încărcată. Nu afișează ora, căci nu are display. Chiar și așa, cei de la E-boda au copiat-o și au lansat o brățară asemănătoare cu Mi Band 1, însă cu autonomie mai slabă.

Evolio a lansat astăzi X-fit, o brățară cu autonomie de până la 30 de zile și încărcare wireless. Ca dimensiuni se apropie de Bluboo Uwatch, însă greutatea acestei brățări, conform site-ului oficial, este de peste 250 de grame. Cam cât o tabletă legată de mână. O fi vorba de o greșeală sau oare atât de grea este X-fit? Este vorba de greutatea întregului pachet, incluzând și încărcătorul? Nici tehnologia de încărcare wireless nu-și prea are rostul, odată ce brățara rezistă încărcată atâtea zile.

În curând voi intra în posesia brățării Xiaomi Mi Band 2, o brățară-ceas mai mică și mai smart decât Evolio X-fit.

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.