Îmi încarc cartela să o sun pe Mirela

Vremea de pandemie e vreme de amintiri.

Acasă fiind, mi-am amintit că am o colecție de cartele telefonice. Cartele pe care le-am strâns cu greu, în câțiva ani.

Mi-am amintit că treceam cu emoție pe lângă cabinele de telefon fix și aruncam câte o privire înăuntru, poate, poate văd vreo cartela telefonică abandonată de cineva care a folosit creditul de pe ea.

Nu de puține ori am șters praful cu mâna de pe telefonul fix, sperând să se prindă de mână vreo cartelă. Ce bucuros mai eram dacă găseam două cartele în aceeași zi…

Au fost vremuri frumoase, bine, eram copil și cumva pot să înțeleg bucuria asta, de atunci.

Strângeam și cartele de reîncărcare, din acelea cu o mână pe fundal negru. De exemplu, pe cartela de la Orange de 5 dolari era o palmă, pentru a se vedea cele cinci degete.

Ultimele cartele cu cod de reîncărcare de la Orange pe care le am în colecție sunt cu Millidge și Doig. Nu știu să vă spun dacă au mai apărut și alte versiuni pentru a putea face reîncărcare cartelă Orange în “modul clasic” fiindcă nu am mai cumpărat de mult cartelă cu cod de reîncărcare.

Mai am încă o amintire de pe vremea în care erau la putere cartele de reîncărcare. Voiam să ghicesc coduri de reîncărcare, să am credit pe telefon fără să dau bani. Câți din noi nu ne-am dorit asta?

Și, într-o zi, am încercat mai multe coduri de reîncărcare, poate nimeresc unul ok. Nu a fost să fie, ba mai mult, mi-a fost blocat accesul la serviciul de reîncărcare.

Cum nu voiam să arunc cartela din cauza asta (am aruncat, la un moment dat, o altă cartelă SIM), am sunat la relații cu clienții și le-am spus că nu pot să-mi reîncărc cartela, să o sun pe Mirela. Tipul de la telefon nu m-a întrebat cine e Mirela, ci mi-a cerut seria de pe cartela de reîncărcare. Bineînțeles că nu am avut ce serie să îi comunic, așa că am încheiat apelul subit. L-am lăsat pe tipul de la capătul celălalt al “firului” cu ochii în soare. Îmi amintesc că era soare în acea zi.

Revenind în zilele noastre, mi s-a făcut dor să mai răzuiesc cartele pentru a descoperi coduri de reîncărcare. Să încarc cu credit, apoi să activez extraopțiune. Să nu meargă să activez, pentru că, între timp, cei de la Orange au retras cei 40 de cenți pe care îi aveam datorie la ei.

De când reîncărc online, totul merge mult mai rapid. Intru pe site și completez câteva date în acel iPhone. Aleg reincarcare Orange, căci am cartela Orange PrePay, apoi pun numărul meu și selectez cu ce vreau să reîncărc. Plătesc cu cardul și gata, telefonul s-a încărcat cu minute și giga de net.

De ce aleg să fac reincarcare Orange online?

E simplu. Banal de simplu. Acum, în vreme de pandemie, să mergi să-ți cumperi cartelă nu se află printre motivele din declarație. Să scrii Orange reîncărcare pe acea declarație? Să fim serioși.

Poți încarca și cartele din alte rețele. Am dat reîncărcare Orange ca exemplu, însă poți face încărcare Vodafone sau Telekom Mobile (fostul Cosmote). Am reîncărcat și cartela Telekom tot online și nu au fost probleme.

Datele cardului sunt în siguranță. Tranzacțiile sunt efectuate de PayU.

V-am lăsat, că am de făcut o reîncărcare online Orange.

3 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.