Imbogateste-ti vocabularul cu ajutorul unui dictionar explicativ roman

Limba romana este o limba europeana complexa, cu o gramatica destul de dificila. Chiar daca limba romana este materie obligatorie de studiu in scoli si licee, adesea intalnim oameni care au dificultati atunci cand se exprima. O insusire deficitara a gramaticii limbii romane si un vocabular sarac sunt cateva din motivele pentru care anumite persoane nu reusesc sa poarte o conversatie sau sa scrie corect. Pentru adulti, acest lucru este frustrant, mai ales atunci cand trebuie sa se prezinte la un job ori se afla intr-un anumit cerc in care discutiile depasesc nivelul lor de exprimare.

Daca in anumite domenii a vorbi corect si a avea un vocabular bogat nu este necesar (desi nu ar trebui sa folosim acest lucru drept scuza), exista alte ocupatii unde a vorbi corect limba romana este imperios necesar. Atunci cand ai probleme in acest sens sau pur si simplu iti doresti sa iti dezvolti vocabularul, recomandarea ar fi sa achizitionezi un dictionar explicativ roman. Il poti gasi, la un pret exceptional, pe site-ul universenciclopedic.ro.

DEX-ul, deoarece aceasta mai este denumirea sub care este cunoscut dictionarul limbii romane, este editia a III-a, revazuta si adaugita, elaborata de un grup de cercetatori de la Institutul de Lingvistica “Iorgu Iordan -Al.Rosetti”. Noua editie a acestui dictionar explicativ al limbii romane a aparut sub egida Academiei Romane si reprezinta punerea de acord a editiei anterioare cu noile norme ortografice, ortoepice si de punctuatie ale limbii romane. Este conceput ca un vast si complex repertoriu lexical si inregistreaza peste 67 000 de cuvinte. Vei descoperi astfel cele mai utilizate cuvinte in limba romana contemporana si in operele literare clasice, un numar mare de regionalisme, neologisme, arhaisme. In plus, vei descoperi termeni si unitati frazeologice noi apartinand unor domenii de actualitate cum ar fi informatica, finante, drept, religie, mass-media. Aceasta editie este considerata a fi cea mai cuprinzatoare. Se adreseaza unui grup mare de oameni, indiferent de domeniul in care activeaza sau de varsta.

Fie ca ai nevoie de explicatia unor termeni noi sau de denumirea corecta, DEX-ul este una din cartile de specialitate ce nu trebuie sa iti lipseasca din biblioteca personala.

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.