Gratis… da’ stai puţin!

image

Gratuit! Gratis! 100% gratuit
Obişnuit să primeşti totul gratuit? Preferi variantele gratuite în detrimentul celor contra cost? De ce?

Înainte să continui cu ce mi-am propus să scriu, aş vrea să vă prezint o întâmplare.

Cică un nene avea un frigider ce nu-i mai trebuia. Îşi cumpărase unul nou, aşa că pe cel vechi se hotărâse nu să-l pună pe olx, nici pe okazii, ci să-l dea gratis. Exact: gratis!
Aşa că-l scoate în faţa porţii şi lipeşte o coală de hârtie pe el, hârtie pe care scria: Gratis!
5 zile a stat acolo acel frigider, deşi nenea locuia pe o stradă populată. Văzând că nimănui nu-i trebuie frigider, pe deasupra şi gratuit, omu’ nostru schimbă din Gratis! în Preţ: 20 de lei.
Peste noapte frigiderul a fost furat.

Există diferite chestii oferite gratis. De la aplicaţii pentru mobil sau programe pentru PC, până la tricouri roşii, neinscripţionate. Bine, înafară de tricouri roşii, că nu le-a primit nimeni până acum.

Nu e în regulă să fii suspect de fiecare dată când ţi se oferă ceva… fără bani. Însă e recomandat să fii atent atunci când ţi se „bagă ceva pe gât”, chiar şi gratis. Nu e cazul să vă gândiţi la prostii. 🙂

Când e gratis?
De cele mai multe ori sunt oferite gratis anumite servicii (şi nu numai) ce nu implică o investiţie mare de numerar, adică bani. O dată ce suma investită este mai mare, e normal ca cel/cea/cei ce oferă respectivele servicii (şi nu numai — din nou) să încerce să-şi recupereze măcar o parte din banii investiţi, lăsând „timpul” investit să fie gratis.

P.S: Articol oferit gratis!

Etichete:,

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.