Găleata cu module WordPress pe care le folosesc

image

Toamna asta se poartă găleţile! Văd diferite provocări pe Facebook, majoritatea cu găleţi. Dacă tot există găleata cu cărţi, de ce n-ar exista şi găleata cu plugin-uri WordPress?
Aceasta nu este o provocare, ci o listă cu 10 module WordPress ce mi se par utile şi, mai mult de atât, sunt instalate şi activate pe blog în acest moment. Dacă vă plac provocările, puteţi vărsa şi voi găleata cu module WordPress pe blogul vostru. 🙂

1. Akismet
Un modul indispensabil oricărui blog WordPress, mai puţin celor ce au comentariile oprite sau folosesc „Disqus”. Vă protejează blogul de comentariile postate de roboţi, trimiţându-le în Spam. De când am pe blog metoda anti-spam a lui Dan, acest modul este inutil. 🙂

2. Jetpack by WordPress.com
Un modul complex ce m-a scutit să instalez alte cinci module diferite. Îl folosesc pentru autodistribuire articole pe pagina de Facebook şi alte site-uri, pentru widget-ul „postări asemănătoare”, pentru butoanele de „share”, pentru statistici, pentru versiunea mobilă şi pentru alte chestii, mai mult sau mai puţin utile.

3. All In One WP Security
Diverse metode de securitate, de la imagini captcha, backup bază de date, reguli de protecţie prin .htaccess, până la ascunderea paginii de autentificare în /wp-admin. Toate într-un singur plugin.

4. WordPress Backup to Dropbox
Face ce zice. Am scris aici despre el.

5. Broken Link Checker
Vă verifică blogul pentru a găsi legături întrerupte și imagini lipsă și notifică dacă se găsește vreuna, în panoul de admin. Mai mult, vă trimite şi e-mail. 😉

6. Nextend Facebook Connect
Permite autentificarea pe blog via Facebook. Este necesară crearea unei aplicaţii pe Facebook (Developers).

7. Simple Comment Editing
Oferă posibilitatea celor ce comentează pe blog de a-şi edita sau şterge comentariul în primele 5 minute după publicare (sau trimitere către moderare), în caz că au tastat ceva greşit. Pentru a şterge comentariul, trebuie dat „click pentru a edita”, şters tot conţinutul comentariului şi apoi „salvează”.

8. Comment Rating
Un modul mai vechi ce le permite vizitatorilor blogului să aprecieze pozitiv sau negativ fiecare comentariu. Acest plugin nu este actual şi nu mai poate fi găsit printre plugin-urile WordPress.
Îl puteţi descărca de aici şi încărca pe blogul vostru („Adaugă module › Încarcă de pe calculator”).

9. Auto Tag Links
Acest plugin transformă — de la unu până la patru cuvinte din articol — în link-uri. Procesul este aleatoriu, fiind alese cuvintele ce au fost folosite ca etichete în alte postări de pe blog.

10. Advanced Automatic Updates
Acest modul vă scapă de grija actualizărilor. Puteţi seta ca modulele şi/sau temele să fie actualizate automat, de îndată ce apare o versiune mai nouă. Puteţi seta, de asemenea, ca scriptul WordPress ( inima blogului 🙂 ) să se actualizeze automat, fără niciun click, o dată cu apariţia unei noi versiuni.

Etichete:,

10 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.