Electronice, electrocasnice și tot ce-ți trebuie

Ce-mi place mie la comerțul online este că periodic apar oferte tentante. De curând am aflat cum funcționează „lista de dorințe” numită pe scurt, wishlist. Mai demult, atunci când găseam un produs care îmi place, salvam adresa paginii produsului în Bookmarks. Când aveam chef de cumpărat ceva, accesam link-ul și adăugam produsul în coșul de cumpărături. Acum fac altfel.

Majoritatea site-urilor ce comercializează online electronice, electrocasnice și tot ce-ți trebuie au Wishlist. În lista de dorințe poți adăuga produsele pe care dorești să le cumperi, însă nu ai nevoie de ele chiar acum. Sau nu dispui de suficienți bani. Sau te mai gândești.

Magazinele online au înțeles cum să utilizeze lista de dorințe. Am adăugat mai demult în lista de dorințe o boxă portabilă ce costa aproximativ 500 de lei. Nu am cumpărat-o pentru că am deja o boxă portabilă. Ieri am primit mail cum că boxa portabilă a „suferit” o tăiere de preț și acum e cu 38% mai ieftină. Dacă îmi doream cu adevărat boxa, ieri o cumpăram. Însă, așa cum am mai spus, am deja o boxă portabilă.

Am scris mai demult despre ea. E din aluminiu, dar e vopsită. Vopsire electrostatica îi zice procedeului prin care boxa a primit culoarea neagră. Vopsirea în câmp electrostatic nu se face cu vopsea lichidă, ci cu pulbere, de aceea prima dată am crezut că există aluminiu negru. 🙂

Vopsite în câmp electrostatic sunt majoritatea electrocasnicelor. Probabil ați observat că stratul de vopsea de pe ele este uniform și puțin mai gros. Ei bine, tocmai de aia. Vopsirea electrostatică permite aplicarea unui strat mai gros de vopsea, produsul menținându-și aspectul comercial. Uscarea vopselei aplicată în acest fel se face în cuptoare special concepute pentru vopseaua aplicată astfel.

Nu doar componentele metalice ale frigiderelor sau ale mașinilor de spălat sunt vopsite cu pulberi în câmp electrostatic. Și jantele mașinilor sunt vopsite prin același procedeu, deci vopseaua rezistă, rezistă, rezistă…

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.