După un an cu ultrasunetele la purtător

Câmpuri și iar câmpuri. Merg mult pe jos, pe câmpuri, dealuri și câmpii. C-așa-i la noi.

Anul trecut căutam ceva care să alunge câinii agresivi, câini care ar putea gusta din mine, să știe ce gust am. Nu apar des în calea mea, dar nici să car parul după mine nu pot.

Căutând soluții, am găsit ceva aparate cu ultrasunete. Unii ziceau că sperie câinii, alții că mai tare îi înfurie. Atunci am cumpărat și eu o astfel de jucărie, mai mult de curiozitate.

Ocazional, o mai testez pe câte un câine mai nervos. De funcționat, a funcționat aproape de fiecare dată. Majoritatea câinilor au devenit mai gălăgioși, lătrând mai tare. Totuși, au mărit distanța față de mine.

Cei mai mari au mai avut de a face cu ultrasunetele. Astfel de aparate se folosesc și pentru dresaj. Au încetat din a mai lătra și și-au văzut de treabă. Cei bătrâni, mai surzi, nu se tem de ultrasunete pentru că nu le mai aud. Seems logical.

Concluzionând, pot spune că e util să cumperi un astfel de aparat (sau să-l primești cadou), dacă ai de a face cu mulți câini pe oriunde mergi. Și mai util ar fi ca, odată cumpărat, să porți la tine dispozitivul cu ultrasunete. Pentru că viitorul e imprevizibil. ?

Legătură ușoară:

https://usor.ro/7434

Distribuie mai departe:

Lasă primul un comentariu la "După un an cu ultrasunetele la purtător"

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.