Display telefon – lumină caldă sau lumină rece?

După Paști am schimbat telefonul mobil. De la Leagoo Elite 4 am trecut la Xiaomi Redmi 4A. De la 5 inch la 5 inch, așadar din punctul acesta de vedere nu am făcut nicio schimbare. Noul telefon poate fi folosit și pe post de telecomandă, dar nu despre asta vreau să scriu. Ce s-a schimbat?

Culoare rece vs. culoare caldă

Culoarea albă este de un alb pur pe ecranul telefonului Leagoo, albastrul e albastru, iar luminozitatea este puternică. Poate prea puternică pentru seară și noapte, atunci când o aplicație de genul „mod noapte” chiar ar ajuta. Ar mai tăia din luminozitate și albul ar deveni mai gălbior. 🙂

Pe Redmi 4A pot regla temperatura, având la dispoziție trei moduri: rece, standard și cald. În modul standard, albul are o ușoară tentă gălbuie, albastrul e puțin verzui etc. Atunci când am trecut de la temperatura rece la cea standard, implicit de la telefonul vechi la cel actual, nu am crezut că mă voi obișnui rapid cu albul gălbior.

E ca la becurile cu lumină caldă – unora le plac, iar alții consideră că sunt „chioare” și își pun becuri cu lumină rece, albă – albăstruie. Calea de mijloc, ca să zic așa, sunt becurile cu lumină rece, albă – gălbuie. Pe la 3000K, așa. Exact așa e și modul standard.

Acum m-am obișnuit cu lumina ușor caldă. Probabil cu modul cald (complet în galben) nu mă pot învăța, însă este posibil să îmi propun asta la un anumit moment. Cine știe? 

Etichete:

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.