Din Depozit-Online direct pe acoperiș

Vine, vine primăvara! Chiar dacă astăzi au căzut câțiva fulgi și părea că urmează să spunem „La revedere, primăvară! Bun venit, iarnă!”, situația s-a mai schimbat între timp. Când e cald afară și se simte primăvara cu alaiul ei de flori, parcă nu-ți prea vine să mai stai în casă și să te uiți la teleshopping. Așa că ieși afară…

Afară, ce să vezi? Acoperișul trebuie schimbat, pereții îndreptați, geamurile vopsite sau, mai bine, date jos cu totul și înlocuite cu unele din PVC, plus alte schimbări ce costă bani și timp. Primăvara e timpul pentru așa ceva. Dacă vreți să faceți asta, puteți proceda la fel ca unchiul meu.

El a planificat totul dinainte astfel încât să se încadreze într-o anumită sumă pe care a reușit să o pună deoparte toată iarna, fără să mai împrumute bani de la neamuri. Cum și timpul înseamnă bani, a ales să cumpere de pe internet, din Depozit-Online. Țigla de pe acoperiș era veche și sârma cu care era prinsă părea a fi în ultimul ei stadiu, ca să zic așa. De aceea, în locul ei este acum tabla Lindab. Nu numai că arată mult mai bine, dar nu mai ajunge strop de ploaie în pod. Știu că primăvara trecută, că atunci a renovat ucheșu’ casa, prețul la care a găsit tabla era printre cele mai avantajoase de pe piață. Chiar el se lăuda atunci că repară acoperișul ieftin și nu l-am crezut până nu am intrat în depozitul online să verific. 🙂

tabla Lindab

Acoperișul nou se asortează cu izolarea termică, tocmai de aceea pereții au fost îmbrăcați cu polistiren. Erau strâmbi și goi, ca Luceafărul în miezul iernii, așadar nu puteau rămâne așa. Mă bucur că a cumpărat polistiren ignifugat, căci știți și voi că siguranța este mai importantă decât diferența nesemnificativă de preț. Peste scârț (așa cum îi zice în popor) a fost aplicat un strat de adeziv pentru lipit polistirenul, apoi un fel de plasă special concepută pentru așa ceva, după care încă un strat de adeziv. Nu vă mai zic ce fațadă faină a făcut la casă după aceea, că deja laud prea mult ceva ce nu-i al meu.

Chiar dacă inițial și-a dorit pavaj industrial în curte, l-am făcut eu să se răzgândească și a făcut trotuarul… nevastă-sa. 🙂 Glumesc. A turnat trotuare pe lângă casă, însă nu a terminat anul trecut totul. Chiar în zilele următoare are planificată continuarea lucrărilor și eu îi voi fi alături, recomandându-i ce e mai bun din Depozit-Online.

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.