De ce este scumpă reînnoirea domeniilor de internet?

.com, .net, .srl, .click, .blog, .blue, .red, .online, .club și probabil aș putea continua încă vreo două ore enumerând extensii ale domeniilor web.

Au apărut, până în momentul de față, multe astfel de extensii, iar alegerea unui domeniu pentru site-ul tău a devenit mai dificilă. Dacă nu ești o persoană fidelă unei anumite extensii, de exemplu .ro, îți va fi și mai greu pe viitor. Încă mai sunt extensii „pe țeavă“. ?

Chiar dacă sunt considerate domenii de top, domeniile ca .blog sau .blue pot fi achiziționate la prețuri foarte mici. Câțiva dolari și poți folosi domeniul timp de un an. Partea frumoasă abia după primul an urmează: reînnoirea.

Reînnoirea cu un an a unui domeniu de internet ajunge, nu de puține ori, să coste și de zece ori mai mult decât achiziția lui. De ce? Pentru că se poate, pentru că în primul an l-ai luat mai ieftin decât face, pentru că nu vrei să renunți la el.

Ce e de făcut în această situație?

 • Transferarea domeniului. Majoritatea domeniilor de internet pot fi transferate de la un provider la altul. De exemplu, dacă ai înregistrat un domeniu la GoDaddy, că era ofertă și l-ai luat foarte ieftin, s-ar putea ca reînnoirea să coste foarte mult. O soluție ar fi să-l transferi în altă parte, poate chiar pe un site din România, unde transferul costă mai puțin și vei putea folosi domeniul, astfel, încă un an.
 • Rebranding. Dacă te-ai plictisit de domeniul tău și vrei să schimbi numele și/sau domeniul de internet, poți înregistra un alt domeniu. Redirecționezi vechiul domeniu către cel nou, faci modificarea de domeniu în Google Search Console și îți vezi, în continuare, de treabă. Recomand să faci asta cu ceva timp înainte să expire domeniul pe care nu-l mai vrei, te-ai plictisit de el sau nu te mai reprezintă.
 • Cupoane de reducere. Multe site-uri din afara țării pun la dispoziție astfel de cupoane de reducere. Cu o căutare pe Google ai putea economisi ceva bănuți. În cazul în care chiar nu găsești nimic ce să te ajute, poți încerca să reînnoiești domeniul, însă nu finalizezi procesul. Lași „reînnoirea“ în coșul de cumpărături. Unii provideri de domenii web oferă cupoane de reduceri, prin e-mail, dacă observă că stai pe gânduri. ☺️
 • Perioade de reduceri. Black Friday îmi vine acum în minte. Cyber Monday e chiar imediat după. Cam toți oferă reduceri de prețuri în acele perioade ale anului. Ai putea prelungi atunci perioada în care poți folosi domeniul. 

   Ia în considerare cele scrise de mine mai sus și vei fi o persoană fericită. 

   Etichete:, ,

   Dă-ți cu părerea

   Adresa ta de email nu va fi publicată.