Cum se bate toaca la Baineţ

Dacă ştii să baţi nevasta, a ta sau a altuia, ar trebui să fii din Vaslui. Dacă ştii să baţi toaca, ar trebui să fii din satul Baineţ, comuna Muşeniţa. Cel puţin fiica băiatului vărului tatălui meu ştie. Nu mă pricep la grade de rudenie, aşa că o las aşa. 🙂

Eram într-o zi pe-acolo şi am filmat pe telefon cum se bate toaca. E filmat cu camera de 2 MP, aşa că nu cereţi mai mult.
De auzit, se aude bine. Eram aproape. Când nu bate vântul se aude în tot satul.

Legătură ușoară:

https://usor.ro/3641

Distribuie mai departe:

3 comentarii la "Cum se bate toaca la Baineţ"

  1. Rudolph Aspirant | 21 august 2015 la 2:20 | Răspunde

    Se pare ca acea talentata interpreta muzicala, desi teoretic s-ar putea numi fata de tine nepoata de var de-al doilea, legal se numeste tot verisoara, insa verisoara de gradul 7. Oricum nu cred ca exista o probabilitate ff mare ca tu sa ai si tu un talent muzical doar bazat pe ca esti ruda acestei interprete, (in caz ca te intrebai daca poate exista acest talent asa latent in tine asteptand sa iasa candva la iveala sau sa-l remarce cineva si in legatura cu tine dupa ce o asculta pe ea, zicandu-si, "uite, poate si Vasile, acel var de gradul 7 al acestei talentate interprete, o avea si el ceva talent, asa mostenit in familie". (Dar tu ai talent la fotografiat interioare, adica nu trebuie sa te simti lipsit de talente doar pt ca nu ai si tu incheieturile mainilor asa de suple si nici probabil acelasi simt ritmic muzical.)

  2. e misto ca sunt locuri unde inca se pastreaza traditiile.

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.