Cum să faci poze mai bune cu telefonul mobil

E încă vară, soare puternic și telefonul mobil e tot timpul la îndemână atunci când vrei să faci o poză. Pozele ies frumoase atunci când lumina soarelui nu bate pe camera foto, ci din sens opus. Dacă vrei să pozezi ceva, iar din spatele acelui obiect bate soarele, fotografia va ieși cam neagră. Aveți mai jos două poze realizate la câteva secunde diferență una de cealaltă.

lan de porumb
lan de porumb focusat

Prima poză – am scos telefonul din buzunar și am pozat lanul de porumb. Păpușoi, așa le zice în zona noastră. 🙂
A doua poză – am atins cu degetul pe ecranul telefonului lanul de porumb (în partea de jos a pozei) după care am pozat. În acest mod camera a fost setată să focalizeze lanul de porumb care, fiind mai aproape și mai slab luminat decât cerul, a necesitat alte ajustări pe care le-a făcut softul camerei foto. Și uite așa a ieșit o poză mult mai bună.

În următorul colaj puteți vedea câte o poză făcută cu auto-focus și perechea de lângă ea făcută după ce am atins pe ecranul telefonului un loc mai întunecat și din apropiere.

Colaj - focus auto vs manual

Ca și un sfat: înainte de a poza ceva cu telefonul mobil, șterge ușor camera foto cu ceva moale. Cu tricoul, de exemplu. E important să nu fie particule de praf.

Etichete:

2 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.