Cum sa eviti erorile in controlul diabetului

Controlul diabetului nu este floare la ureche, fiind necesara respectarea mai multor pasi recomandati de medicul specialist. Cu toate etapele pe care le presupune ingrijirea diabetului, nu este surprinzator faptul ca majoritatea persoanelor cu diabet fac greseli in controlul diabetului.

In primul rand, o parte din persoanele cu diabet zaharat de tip 1 care au nevoie de injectii insulina isi amana tratamentul de frica durerii. Insa, o injectie insulina nu trebuie sa stea in calea unei vieti sanatoase. Daca te regasesti printre cei carora le este frica de injectii insulina trebuie sa stii ca pe site-ul www.onlinefarmacia.ro poti regasi dispozitivul i-Port Advance™, un port care se introduce in piele si care permite efectuarea injectiilor cu insulina fara a fi necesara inteparea pielii de fiecare data.

In al doilea rand, multi bolnavi de diabet nu isi controleaza valoarea glicemiei in mod regulat si astfel ajung sa se simta rau din cauza hipo/hiperglicemiei. Un ajutor de nadejde pentru masurarea glicemiei este Glucometrul Contour plus ONE care, pe langa rezultatele extrem de precise, ofera si posibilitatea inregistrarii acestora in aplicatia mobila integrata Contour™ DIABETES. Evidenta rezultatelor va ajuta la stabilirea dozei de insulina sau a tratamentului medicamentos, la programarea meselor sau a exercitiilor fizice. De asemenea, aplicatia este prevazuta si cu alte functii performante precum smartALERTS™. Atunci cand valorile glicemiei sunt fie prea ridicate, fie prea mici utilizatorul va fi avertizat si va primi o alerta pe telefon.

In al treilea rand, persoanele cu diabet au nevoie de un regim de viata cat mai sanatos. Trebuie sa recunoastem, ca este greu sa nu cazi in ispita atunci cand alimentele procesate sunt atat de la indemana si arata atat de bine sau ca dupa o zi plina nu mai vrei sa faci si sport. Ei bine, daca ai diabet, disciplina in alimentatie si sport este necesara. Un plan cat mai bine pus la punct cu siguranta te va ajuta. Pregateste-ti mesele din timp, mai ales cele pentru job, pentru ca alaturi de colegi vei fi mult mai tentat sa mananci fast food. In weekend iti poti pregati cateva preparate pentru urmatoarele 2-3 zile, spre exemplu. In privinta sportului incearca sa gasesti clase care sa iti placa si sa mergi alaturi de prieteni sau familie, cu siguranta intr-un grup vei fi mai motivat.

Greselile sunt omenesti, insa este important ca in 99% din timp sa aplici sfaturile medicului si sa ai grija de sanatatea ta, pentru a evita complicatiile grave cauzate de diabet.

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.