Cum m-am schimbat în trei ani

În perioada aceasta au loc tot felul de reduceri de preț, lichidări de stoc, produse aproape gratis.

Mulți pică în capcana celui mai mic preț și a reducerilor fictive.

Vine Black Friday, iar în vinerea neagră toți dau buluc pe net. Net pe care totul trebuie să meargă, iar ca să meargă se folosesc pagini statice.

Astfel, comentariile de la produse nu mai sunt afișate. Vezi produsul, vezi că e mai ieftin, dar nu știi dacă e bun. Cumperi rapid sub presiunea STOCULUI EPUIZAT. Dacă te gândești mult, adio produs de care oricum nu ai nevoie. Practic, nu pierzi nimic.

Prețul real e mai greu de aflat atunci când ai de a face cu produse aduse recent în magazine. De exemplu, în cazul laptopurilor, apar modele noi care sunt – de fapt – asemănătoare cu cele vechi, dar au componente mai ieftine și mai slabe. De aceea sunt mai ieftine laptopurile. Nu pentru că e vinerea neagră, albastră sau orice altă culoare vă place vouă.

Nu găsești nimic pe comparatoarele de prețuri și cumperi. După Black Friday vezi că ți-ai cam luat țeapă, căci laptopul tău costă tot atâta. Ba chiar apar comentariile negative și devii negru de supărare.

Acum mai bine de trei ani spuneam că sunt făcut să cumpăr chestii ieftine. De atunci însă, lucrurile s-au mai schimbat și am realizat că nu am avut dreptate.

Chestiile ieftine sunt bune doar pentru o perioadă scurtă de timp. Te vei satura de ele și vei vrea altele, mai bune. Fiind ieftine, nu le poți face upgrade pentru a le îmbunătăți. Nici nu le cumpără nimeni, căci pe lângă faptul că-s ieftine, mai sunt și folosite… de tine. Second-hand, adică.

Poți face o paralelă cu hainele „de la SH”. Dacă tot nu-s noi, măcar să fie de firmă.

Așa că va trebui să arunci chestiile alea ieftine și să îți cumperi altele mai bune și cel mai probabil, mai scumpe. Dublă investiție, când ai fi putut cumpăra din prima un produs mai de calitate.

2 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.