Doar note de 10! Cum să înveți eficient pentru examene

Multi ar crede ca, daca este presat de timp, inainte de un examen, studentul va invata instant ce poate nici nu a citit vreodata, inainte. Insa lucrurile nu stau chiar asa. Cu siguranta, ai trecut si tu prin experienta aceasta: ai spus ca te apuci de invatat, te-ai asezat confortabil in pat, luand cartile si notitele cu tine, dar, dupa cateva randuri citite, te-a luat somnul si ai abandonat ideea? In continuare, iata cateva sfaturi pentru a invata mai eficient.

Respecta cateva etape importante

In primul rand, pentru a te apuca de invatat, trebuie sa ai toate materialele necesare, notitele luate la zi si cartile dupa care sa inveti. Daca inca nu le ai, incearca sa faci rost de la colegii care au fost la toate cursurile importante si completeaza-ti lectiile pierdute.

Apoi, gaseste un loc linistit unde sa inveti fara sa fii distras/a. Unele persoane invata mai bine cu muzica, insa pe toti ne deranjeaza daca, pe langa noi, exista persoane care vorbesc tare, mai ales despre subiecte care nu au legatura cu ceea ce invatam. Daca nu poti avea parte de linistea cautata acasa la tine, atunci poti alege o biblioteca sau o ceainarie.

învățarea pentru examene

Un alt aspect este legat de materialele necesare invatarii eficiente. Desi multora li se pare mai usor sa invete de pe foi, altii sunt incantati mai mult de a invata de pe laptopul personal. In cazul proiectelor, laptopul trebuie sa fie perfect functional, pentru a putea lucra cat mai bine si sa nu se piarda toata munca, din cauza unei defectiuni. Asadar, daca tastatura trebuie schimbata, da click pentru detalii aici.

De obicei, studentii invata mai bine daca folosesc si markere pentru a sublinia cele mai importante idei. Cei care prefera sa invete citind de pe un laptop, extrag ideile principale, asa ca, dupa cum am amintit si mai sus, acestia au nevoie de un laptop care sa nu se opreasca din functionare tocmai acum, in perioada examenelor. Intra pe https://www.laptopstrong.ro/ si vezi ce componente iti mai trebuie.

organizare pentru examene

Fixarea unor obiective, atunci cand te apuci de invatat, reprezinta un alt aspect care te va ajuta sa inveti mai eficient. Alege un interval orar in care stii ca nu te-ai intrerupe din studiu si nu lasa pe o singura zi tot ce ai de invatat. Important este sa citesti inainte tot materialul de studiu si abia apoi sa te apuci de invatat, insa luand fiecare parte la rand. Cu o zi inainte de examen, vei repeta doar ideile principale si vei fi pregatit/a de examen.

Asadar, de retinut este faptul ca organizarea din timp si odihna inainte de examene sunt cele mai importante lucruri, pentru ca testarile sa fie un real succes!

3 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.