Cum era să-mi explodeze tableta

În ultima vreme am citit mai multe articole despre Samsung Note 7 și bateria care explodează. Fiind vorba despre Samsung, au rezolvat ei cumva problema, dar unii utilizatori susțin că telefoanele lor se încing și acum. În fine. Se pregătește lansarea telefonului Galaxy S8, telefon care ar trebui să mai spele din „păcatele” firmei coreene. Unele persoane cred că S8 este succesorul lui Note 7, căci tot e Samsung, iar opt este după șapte, nu?
În acest articol nu vă spun de nicio tabletă Samsung. Am început așa doar deoarece „cazul meu” se află în contextul celor întâmplate în ultima vreme.

La sfârșitul lui 2014, înainte de Crăciun, am achiziționat tableta Allview Ax4 Nano. Nu mai avusesem nicio tabletă până atunci, iar această tabletă avea chiar un preț bun. Citisem pe internet că display-ul e cam slab, unghiurile de vizualizare cam proaste, însă cât de rău putea fi? 🙂
Am fost destul de entuziasmat atunci când a adus-o curierul. Avea cam de toate și nimic. Ca aparatele acelea de radio care au și casetofon, și ceas, și lanternă. De toate, fără să impresioneze la vreun capitol. După o vreme m-am plictisit de tabletă, rezoluție prea mică, așa că i-am lăsat-o sor’mii pentru jocuri. Procesorul destul de slăbuț rula jocurile mai puțin solicitante cu succes, iar pentru ea era excelentă.

La începutul acestei veri am pus ochii pe o tabletă de pe Gearbest, la promoție în depozitul european. Nu am stat prea mult pe gânduri și am cumpărat-o. Dacă mă gândeam mai bine, nu o mai cumpărăm. 🙂
A durat ceva timp livrarea căci Gearbest trimite coletele din depozitul din UK prin Poșta Maghiară. Când a ajuns tableta și am pus-o în funcțiune, am realizat că tableta e mai bună ca cea de la soră-mea. Unghiuri de vizualizare mai bune, viteză de procesare mai bună etc. Chiar și așa, am decis că e mai bine să o păstrez ca backup în caz că cea Allview se strică.

Pe la mijlocul lui august, tableta Ax4 Nano părea cam „pe gata”. Bateria ținea 15 minute, iar de încărcat complet se încărca tot cam într-atâtea. Din acest motiv, am luat tableta nouă din cutie și am lăsat-o acolo pe cea veche.
Ieri am observat că acea cutie nu mai era atât de… slim.

Baterie umflată

După cum se vede și-n imagine, acumulatorul tabletei Ax4 Nano a cam mâncat și s-a transformat în punguță. Nu îmi dau seama exact ce a mâncat acolo în cutie de s-a îngrășat ca porcu’ înainte de Crăciun. Fiindcă s-a umflat atât de tare, bateria a curbat ecranul tabletei – crăpându-l. Capacul din spate s-a îndoit și el, iar când am văzut tableta în starea asta, mă gândeam să nu se mai umfle încă un pic și să mă ung pe față cu Litiu. Sigur face bine la ten, dar nu — mer¢i. Mie de ochi mi-e, că sigur nu e apă în bateria aia.

Concluzionând, îmi iau angajamentul să nu mai las tabletele sau telefoanele cu baterii încorporate nesupravegheate cu săptămânile.

Un comentariu

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.