Mergi în camping? Iată cum alegi sacul de dormit

Un sac de dormit este intotdeauna necesar cand mergi in excursie cu cortul. Acesti saci de dormit au, de fapt, multe utilizari si nu sunt deloc voluminosi. Dar cum sa il alegi pe cel mai potrivit pentru o vacanta cu un cort camping?

Sacul de dormit este cu siguranta unul dintre elementele indispensabile pentru camping. Este primul din lista lucrurilor esentiale pe care trebuie sa le iei intr-o calatorie cu cortul. Functiile sacului de dormit nu se limiteaza doar la a ne face sa petrecem o noapte calduroasa. Sacul de dormit, atunci cand este strans, este de fapt o perna excelenta, iar in calatoriile lungi cu masina se poate dovedi a fi o patura cu adevarat utila.

Nu toti sacii de dormit sunt la fel, si confortul nostru in timpul vacantei depinde de modul in care alegem si sacul de dormit. Cu toate acestea, alegerea este departe de a fi simpla daca avem in vedere numeroasele marci de pe piata si numarul de modele, care sunt in continua crestere.

Un sac de dormit de buna calitate, care ofera o temperatura potrivita si este confortabil, iti va permite sa te odihnesti bine si, prin urmare, sa te trezesti cu mai multa energie. Factorii de luat in considerare in alegere sunt, prin urmare, multi si trebuie analizati, tinand cont de tipul de utilizare pe care il vom avea pentru sacul de dormit.

1.Soliditate. Calitatea materialelor se traduce, in lumea sacilor de dormit, ca si pentru majoritatea echipamentelor de camping, prin soliditate sau in capacitatea de a rezista la conditii de uzura si utilizare frecventa. O geanta buna pentru sacul de dormit garanteaza transportarea in siguranta, fara teama ca apa sau insectele vor intra in acesta in timpul calatoriei. Balamalele solide sunt esentiale pentru a rezista miscarilor din timpul somnului. Te asiguram ca, in special in serile mai reci, este esentiala inchiderea sacului de dormit.

2.Greutate si marime. Daca in urma cu 10 ani purtarea sacului de dormit era dificila pentru ca acesta era foarte mare, cu siguranta nu trebuie sa ne facem griji pentru dimensiunea sa si cu atat mai putin cu privire la greutate. Cei mai moderni saci de dormit sunt realizati cu scopul de a-si optimiza eficacitatea in ceea ce priveste izolarea termica si greutatea, care este din ce in ce mai mica. In acest moment, exista cateva consideratii de facut in aceasta privinta. Vei calatori cu bicicleta sau pe jos? Apoi, cu cat este mai usor si mai mic, cu atat calatoria ta va fi mai confortabila. Iti va fi usor sa il pui in rucsac si nu vei simti ca il vei avea pe umeri dupa cateva ore de mers. Daca in schimb calatoresti cu masina, poti sa sacrifici compactitatea in favoarea unui confort mai mare.

3.Forma. Dreptunghi sau mumie? Deja ideea de a intra intr-un sac numit „mumie” nu este cu siguranta tentanta, insa aceasta forma speciala asigura caldura si izolare maxima. De fapt, sacii “mumie” sunt de obicei preferati pentru campingurile la temperaturi reci si, prin urmare, pentru a fi utilizate la altitudine mare. Alegerea este a ta, important este sa te simti in largul tau in acest „cocon”.

4.Temperatura. Caldura unui sac de dormit este indicata de ceea ce specialistii numesc „temperatura de confort” sau cea mai scazuta temperatura pana la care un sac de dormit ne poate garanta o noapte calda. In momentul achizitiei, verifica, in interiorul sacului de dormit, doua indicatii ale temperaturii de confort si ale temperaturii limita, astfel incat sa ai o indicatie a temperaturii externe care iti garanteaza ca te vei simtiti bine in sacul de dormit.

5.Izolatia. Izolatia se refera la tipul de captuseala, in general de doua tipuri, sintetice sau cu pene. Fiecare dintre cele doua materiale are argumente pro si contra si, ca intotdeauna, are aplicatii si utilizari diferite.

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.