Cum activezi DNSSEC pentru un domeniu înregistrat la roTLD

DNSSEC (Domain Name System Security Extensions) este o extensie a sistemului de nume (DNS) în Internet, ce are ca scop securizarea acestui protocol prin folosirea algoritmilor de criptare. Panoul de administrare ROTLD oferă posibilitatea activării extensiei DNSSEC pe domenii.

Dacă stăpânești termenii, poți căuta informații suplimentare despre DNSSEC. Sunt chestii mult prea tehnice pentru a le povesti aici.

Dacă ai opțiunea DNSSEC în panoul de control cPanel, poți urma exact pașii de aici. Dacă nu știi parola de administrare de pe roTLD, nu-ți rămâne decât să o resetezi.

Dacă nu ai opțiunea în cPanel sau nu folosești cPanel, administrează-ți DNS-urile folosind Cloudflare. Adaugi site-ul pe Cloudflare.com și găsești acolo DNS.

Setează DNS-Only pentru toate intrările de acolo. Mergi mai jos, dai Enable DNSSEC, iar de la DS Record copiezi exact ce e după 3600 IN DS. Ceva de forma 2371 13 2 BXYZ….

Codul copiat îl lipești pe roTLD, la Administrare On-LineDNSSEC.

Confirmi prin email, aștepți să se propage și ai activat DNSSEC.

Legătură ușoară:

https://usor.ro/8312

Distribuie mai departe:

2 comentarii la "Cum activezi DNSSEC pentru un domeniu înregistrat la roTLD"

  1. Am și eu pe TO-DO list implementarea DNSSEC, doar că la mine e mai complicat și presupune mai mult de muncă fiindcă trebuie să il configurez întai pe NS-ul master, apoi să generez chei și să modific configurația fiecărei zone în parte, pe urmă trebuie să fac și slave-urile și să pun DS-urile la registrari.

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.