Convectorul, căldură și voie bună în casa noastră 

Chiar daca este o toamna calduroasa trebuie sa ne aducem aminte de proverbul „un bun gospodar isi face iarna car si vara sanie”. Temperaturile ridicate nu trebuie sa ne faca sa uitam de apropierea iernii si de faptul ca racoarea se va deveni stapana in caminele noastre intr-o perioada scurta de timp.

Acum este momentul in care ne putem achizitiona un convector ieftin si de calitate, iar faptul ca traim in „era internetului” nu poate decat sa ne usureze alegerea acestuia.

O atmosfera placuta cu un consum redus de energie electrica

Desi poate fi vazut ca o adevarata „gaura in buget”, cel mai bun convector ramane acela electric, deoarece este usor de transportat si de instalat, incalzeste mult mai repede camera si poate fi amplasat in orice spatiul liber din incapere.

Primul lucru pe care il vom face in momentul in care dorim sa cumparam un convector electric este sa ne uitam la puterea acestuia. Chiar daca este mai greu de crezut, un convector electric nu consuma chiar atat de mult curent ca pe vremuri, deoarece acesta este prevazut cu mai multe trepte de putere si cu un termostat reglabil.

Astfel, vom putea regla consumul de energie electrica si nivelul de caldura din camera rotind selectorul convectorului.

Termostatul are un rol esential in cazul convectoarelor moderne, deoarece va intrerupe functionarea acestuia in momentul in care temperatura din camera va ajunge la valoarea dorita. Pe langa faptul ca astfel vom economisi curent, convectorul va fi protejat de supraincalzire si vor fi evitate riscurile unui incendiu.

Convectorul trebuie sa aiba si un ventilator

In momentul in care ne vom alege un convector nu trebuie sa uitam de prezenta unui ventilator. Acesta are un rol deosebit de important, acela de a creea o incalzire fortata a aerului din camera (prin imprastierea cu putere a acestuia in jurul caloriferului).

Nivelul de zgomot trebuie sa fie cat mai redus, deoarece cel mai probabil acesta va functiona si in timpul noptii si nu trebuie sa deranjeze linistea si odihna familiei.

Siguranta in functionare este deosebit de importanta pentru oricine. Pe langa protectia la supraincalzire convectorul va trebui prevazut cu picioruse stabile, care sa impiedice rasturnarea accidentala a acestuia, rezistenta va trebui sa fie protejata de un grilaj electric pentru a nu exista riscul unor arsuri, iar functia de protectie anti – inghet nu trebuie sa lipseasca.

Prezenta unui display digital nu este obligatorie, dar este binevenita. Aici vom putea consulta diverse informatii (treapta de putere, ceasul, temperatura din camera, etc) iar acest lucru nu va face decat sa ne usureze controlul convectorului.

Indicatorii luminosi nu ar trebui sa lipseasca in cazul unui aparat bun, deoarece astfel vom afla daca aparatul este in functiune si ce treapta de putere este activa.

Desi banii sunt importanti pentru toti, nu trebuie sa ne lasam amagiti si sa achizitionam cel mai ieftin produs. De cele mai multe ori marcile foarte ieftine ascund un produs de o calitate si fiabilitate indoielnica, ce se vor strica dupa o perioada foarte scurta de functionare, iar garantia (cu siguranta) nu va acoperi decat o perioada foarte scurta de timp, de numai cateva luni.

Asadar, este mai bine sa cumparam un produs al unei marci recunoscute, pentru a fi siguri ca il vom putea folosi o perioada foarte lunga de timp.

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.