Creează-ți confortul pe care ți l-ai dorit mereu în propriul dormitor

Dormitorul este locul în care îți petreci cel mai mult timp și care este puternic impregnat de amprenta personalității tale, te ajută să îți încarci bateriile și să te refugiezi atunci când ai nevoie de un loc pentru meditat. Gândește-te numai să ajungi acasă după o zi obositoare de muncă și să te împiedici de elementele nearmonizate din design-ului dormitorului. Sau, în loc să te relaxezi într-un weekend, vei avea parte de dureri de cap din cauza elementelor așezate haotic.

Înainte de a alege un mobilier dormitor, este recomandat să ții cont de câteva aspecte importante: spațiul, echilibrul și confortul. Iată câțiva pași care să te ajute să alegi corect mobila din dormitor:

Calculează bine spațiile, înainte de a cumpăra mobilierul,

  • Fă-ți o schiță, eventual, pentru a avea în minte o imagine clară a felului în care vei așeza toate componentele. Analizează fiecare colțișor și fă o listă cu lucrurile de care chiar ai nevoie și gândește-te cum să le îmbini armonios.

Dacă lucrezi de acasă și ți se pare că ești mai productiv când lucrezi în camera personală, oferă loc suficient și unui birou potrivit.

  • În cazul în care folosești dormitorul doar ca loc de recreere, alege doar câteva elemente de mobilier. Pune accent pe felul în care arată patul, dulapul și comoda, dar și cât de utile sunt acestea pentru tine. Nu încărca prea mult spațiul.

Pentru un plus de confort, alege culori calde pentru pereți și ai grijă să fie în concordanță cu cea a mobilei.

  • Pentru cei care preferă culorile vii, pot jongla cu elemente decorative (pernuțe, cuvertură, tablouri, rame foto).

De asemenea, asigură-te că lumina pătrunde destul în cameră.

Pune pe primul loc felul în care te vei simți după ce vei așeza mobila.

  • Simplitatea și naturalețea sunt cele care te vor face să te simți în largul tău și îți vor aduce pacea și liniștea interioară.

Încă un lucru demn de luat în seamă este calitatea și rezistența mobilierului. Cea mai bună variantă este mobila lemn.

  • Investiția este pe măsură, însă, îngrijite corespunzător, piesele vor rezista foarte mult odată cu trecerea timpului. Lemnul este masiv și denotă bun gust, eleganță și putere. De asemenea, va crea o atmosferă călduroasă și primitoare. Alege ceea ce servește mai mult nevoile tale.

Amenajarea corectă a dormitorului îți va aduce numeroase beneficii. Va deveni locul perfect în care să meditezi, să te relaxezi sau chiar să lucrezi. Alege confortul și bunul gust pentru o experiență unică în propria casă!

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.