Cinci idei de fotografii pentru Instagram

O fotografie face cât o mie de cuvinte. Tocmai de aceea, când mi-e greu să scriu o mie de cuvinte, pun o poză pe Instagram. Două fotografii, două mii de cuvinte. Cei ce se ocupă de SEO nu sunt de acord cu cele scrise mai sus, dar eu mă fac că nu-i aud.

Revenind. Nu tot ce e pe Instagram e artă. De fapt, prea puțin din tot conținutul De pe Insta intră în categoria aceasta. Dar putem schimba asta, mai ales că variante există destule. O să vorbim despre cinci dintre ele.

1. Fotografiile cu tablouri


Tablourile intră, fără doar și poate, în categoria artă. Dacă îți dorești poze artistice (artă – artistice, ați prins-o pe asta?), poți ruga pe cineva să te fotografieze lângă un tablou. Bine, poate fi și selfie, însă e mai ok o fotografie realizată de altcineva în care apari tu lângă un tablou sau în fața lui.

2. Fotografiile cu animale


Pozele cu animale sunt foarte apreciate în mediul online. Cele mai răspândite sunt fotografiile în care apar animale de companie, însă treaba asta se poate schimba într-o singură zi. Oricând pot deveni la modă fotografiile în care apar porci, de exemplu. Inventează și vei avea doar de câștigat.

3. Fotografiile cu peisaje


Fotografiile din vacanță. Pe astea le-am tot văzut pe Instagram, fiind cele mai la îndemână. Mergi în vacanță, ai telefonul mobil la tine, te pozezi. Niciodată, însă, nu știi cât de frumos poate fi un loc pe care îl consideri… urât. Fă-ți poze în locuri urâte. În locurile frumoase se pozează toată lumea.

4. Fotografiile în care apar case părăsite


Trucul, ca să îi zic așa, l-au folosit mai mulți regizori prin filme și videoclipuri. Treaba e destul de simplă și e cât se poate de logică. Într-o locație în paragină, oamenii par mai frumoși decât sunt, de fapt. Urâtul scoate frumosul din oameni.

5. Fotografiile vintage


De cele mai multe ori, o fotografie alb-negru este mai frumoasă decât aceeași fotografie, dar colorată. Totuși, ar trebui să nu publici doar fotografii alb-negru. Un pic de culoare, din când în când, este binevenită. Iar atunci când postezi fotografii color, poți alege locații care arată vintage.

De exemplu, poți sta în fața unei case pe care este aplicată caramida aparenta exterior. Iar dacă nu sunt panouri de cărămidă aparentă aplicate, iar pereții sunt din BCA, cărămidă sau bolțari, acestea se pot aplica ulterior. Cam așa arată peretele.


Orice fotografie ți-ai face în fața unui astfel de perete va atrage multe inimioare.

Acestea fiind spuse… tu ce vei posta mâine pe Instagram?

Un comentariu

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.