Ce înseamnă hosting de calitate + Concurs

Ce înseamnă hosting de calitate + Concurs

Am tot repetat ca un papagal că am rubrică pentru bloggeri pe acest site personal şi că am scris pentru ei ori de câte ori am avut de zis ceva ce mie mi s-a părut util în acel moment. Unele chestii – ca cea prin care poţi trimite newsletter săptămânal folosind Feedburner – le mai consider şi acum ca „având potenţial”, dar asta e altă discuţie.

Adevărata discuţie este despre găzduirea pe care o ai. Degeaba îţi explic cum să adăugi ştiu-eu-ce filtre antispam pe blog, dacă firma de hosting nu are o anumită funcţie php activată. Sau chiar mai multe. E vina mea, trebuia să le activez eu la toată lumea înainte de a scrie pe blog, nu?

Lipsa unor funcţii este una din cele mai mici probleme pe care le poţi întâlni. Când ai nişte aşteptări, ar fi bine ca firma ce oferă găzduire să încerce măcar să te satisfacă. (nu te gândi la prostii!)

Eu mă pot considera parţial satisfăcut. După părerea mea, primele pe lista de aşteptări de la firma de hosting sunt timpul bun de răspuns al serverelor şi disponibilitatea lor (uptime). E de preferat ca site-ul meu să poată fi accesat oricând şi de către oricine, cât mai rapid. Cu cât serverul pe care sunt fişierele şi baza de date a blogului are timpul de răspuns mai mare, cu atât se pierde şi din interesul oamenilor pentru conţinutul oferit.
Să zicem că cineva caută pe Google informaţii despre anumite maşini. Printre rezultatele căutării apare şi ceea ce ai scris tu. Acel „cineva” accesează pagina, însă din cauza timpului ridicat de răspuns al serverului ce face ca site-ul să pară picat, acesta revine pe pagina cu rezultatele căutării şi accesează altceva. Ce-ai câştigat? Ai scris mult pentru nimeni…

A doua pe listă este calitatea. Ce înţeleg eu prin calitate? O firma de găzduire de calitate se va asigura că poate ţine un site „în picioare”, indiferent dacă sunt online două, două mii sau două’j de mii de persoane pe acelaşi server.
Îmi amintesc cum la proba Competenţelor Digitale am fost pus să caut informaţii pe Google despre eucaliptul curcubeu şi să copiez de pe Wikipedia al doilea paragraf despre acest arbore. Oare dacă era necesar să copiez un articol de pe un blog anume, nu întâmpinam probleme? Cu siguranţă nu eram singurul ce făcea asta în acel moment. Ar fi existat riscul ca blogul respectiv să aibă mai mulţi vizitatori decât poate duce sau să se depăşească lăţimea de bandă alocată, fiind afişată o pagină web albă inutilă sau, mai fain, nimic. Foaia de examen tot aşa ar fi arătat: albă şi inutilă.

Al treilea pe fiţuică este suportul tehnic. Orice gazduire web care se respectă dispune de oameni gata-gata să te ajute, fără a se enerva din orice prostie. Când vine vorba de suport tehnic, aberaţiile şi prostiile curg „cu duiumul”, de aceea e importantă şi răbdarea. Sunt înţelegător dacă apare o problemă la patru dimineaţa şi nu o rezolvă nimeni, dar pe la orele 7 – 8 s-ar putea să mă impacientez puţin.

Ultimul şi cel din urmă este raportul calitate/preţ. Sunt cam zgârcit când vine vorba de servicii, însă conştient că nu poţi cere multe în schimbul mărunţişului. Întreţinerea serverelor costă, energia electrică tot costă, acei oameni de la suport tehnic pe care-i vreau treji tot timpul trebuie plătiţi. Nu de Guvern, ci de noi — cei cu pretenţii. Nu spun ce sumă aş investi, ci doar menţionez că ar trebui să fie decentă.

Ce înseamnă hosting de calitate + Concurs

Eu am spus ce aşteptări am de la orice firmă de găzduire. Zi-mi şi tu, printr-un comentariu la acest articol, putând astfel câştiga unul din cele 5 premii constând într-un pachet de găzduire Standard oferit de Ghesi.ro şi un domeniu la alegere (.com / .net / .org / .info, .eu), ambele pe o perioadă de un an.

Dacă nu vor exista măcar 5 comentarii, doar 50% din comentatori vor fi premiaţi. Dacă va fi doar un singur comentator, acesta va primi premiul. Comentariile scrise de mine nu intră la socoteală.

Perioada concursului: de vineri, 26 iunie, ora 19:00 până luni, 6 iulie 2015, ora 18:59. Câştigătorii vor fi anunţaţi marţi, 7 iulie 2015.

[Update] Câştigătorii sunt (primii 5 din listă):
image

Legătură ușoară:

https://usor.ro/3504

Distribuie mai departe:

20 de comentarii la "Ce înseamnă hosting de calitate + Concurs"

 1. 1. UpTime'ul;
  2. Viteza;
  3. Suportul tehnic;
  4. Raportul calitate/pret.

  Cred ca avem aceleasi prioritati. 😀

  • Aşa se pare. 🙂 În rest, mai ai şi alte aşteptări? Ştiu şi eu… backup, anumite versiuni de php, cPanel sau Direct Admin?

  • Nu neaparat … cu restul sa zicem ca ma descurc desi nici restul optiunilor enumerate de tine nu sunt de lepadat!

 2. Uptime, suport tehnic de calitate si rapid, viteza, preturi medii si seriozitate.

 3. Pentru mine conteaza cel mai mult pretul.. E important sa stii ce vrei de la site ca sa stii cat sa ceri de la hosting nu?

 4. Rudolph Aspirant | 27 iunie 2015 la 12:31 | Răspunde

  Serviciu de suport 24 h/24. Mi se pare ca acest parametru poate aduce si o sansa reala ceva mai mare de a capata serviciu de suport de calitate fie doar din cauza cantitatii mai mari de oportunitati in numere absolute.

  Parametrul raport serviciu/calitate nu mi se pare un parametru cu grad de validitate ff mare deci nu il pot lua in consideratie.

 5. 1. Hardware de calitate
  2. Uptime
  3. Latime de banda
  4. Pret

 6. Sincer eu in primul rand ma uit la pret sa fie cat mai mic si sa am cateva elemente de baza precum: cpanel, ip dedicat, spatiu minim 10 GB, backup automat zilnic (ca am patit-o de multe ori), banda nelimitata, minim 3 site-uri gazduite. Intotdeauna am cautat gazduire care sa-mi ofere ip dedicat si per total sa aiba un pret decent pentru ca nu-mi convine sa impart cu alte site-uri acelasi ip, poate unii fac spam de mail sau de google si nu vreau sa risc in niciun fel munca pe care o depun. Legat de uptime cam toate firmele acum ofera prin conditiile contractuale un uptime peste 99%. Am intalnit firme cu renume sa fie picat serverul cate o ora, se mai intampla, rar dar se intampla, iar la alte firme mai putin populare n-am avut niciodata site-ul picat mai mult de 3-4 minute si asta o data la saptamana cel mult. De aceea pentru mine nu mai conteaza sa fie companie cu renume. Pana acum n-am avut nicodata probleme legate de comunicarea cu departamentul de suport desi am avut de-a face cu peste 5 companii de hosting. Inca ceva daca am un site in limba romana obisnuiesc sa-l gazduiesc pe un host romanesc, am o fixatie conform careia timpul de acces ar fi mai bun, cat si pentru google ar conta la seo. In rest tine de cat de bine stie fiecare sa-si optimizeze site-ul incat sa se incarce cat mai rapid. WordPressul este daca il incarci cu foarte multe pluginul inutile si cu o tema pompoasa s-ar putea sa se incarce greu indiferent de host.

 7. Am folosit cateva hosturi pana acum, si romanesti si straine, fara sa am probleme de uptime sau comunicare. Criteriul de baza care a stat la baza alegerii unui host a fost raportul resurse-pret si sa se potriveasca nevoilor mele. De exemplu daca aveam de gazduit 3 site-uri cautam un host care sa-mi permita gazduirea a minim 5 domenii ca sa nu am nevoie mai tarziu de alt host. In rest ma intereseaza sa aiba cpanel pentru ca m-am obisnuit cu el si nu as schimba cu altceva. Daca am site-uri foarte importante atunci aleg si ip dedicat care este util si daca vrei sa instalezi un certificat ssl pe unul din site-uri.

 8. Calitate sa fie. Prin calitate intra suportul, uptime-ul si tot ce tine de hosting. Bine, nici pretul sa nu fie exagerat.

 9. Pentru mine in primul rand conteaza suportul tehnic. Am nevoie de cineva care sa imi explice pe intelesul meu si sa nu vorbeasca limbi straine.

 10. Ieeei … am castigat ceva! 😀

  • Probabil sâmbătă aflu cum poţi intra în posesia premiului.

  • Multam domnule draga …. nu'i nici o graba … cred ca si eu la randul meu voi organiza un mic concurs la mine pe blog unde il voi pune la bataie, pe modelul … dar din dar rai se face … o sa ma mai gandesc.

   Oricum …. multumesc inca odata! 😉

 11. Ciprian Lospa | 9 iulie 2015 la 1:30 | Răspunde

  Domeniu si host, perfect! Chiar aveam nevoie.

 12. Cand primim domeniile si hostul?

 13. Dragos Schiopu | 12 iulie 2015 la 14:35 | Răspunde

  Luni cel mai posibiil revin cu un e-mail in care sa va spun ce trebuie sa faceti. Mai astept sa primesc si castigatorii de pe alte bloguri aflate in campanie.

 14. Mi'a venit premiul pe email … multumesc frumos!

  Nu am timp inca sa ma ocup de revendicarea lui ca nici hotarat ce fac cu el nu sunt, pe saptamana viitoare cand ajung acasa din concediu o sa ma ocup si de asta, sper ca nu este nici o problema!

  Multumesc inca odata! 😉

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.