Ce face Dragobetele?

Ce face Dragobetele?

Ce face Dragobetele?

Astăzi au fost Dragobetele. Spre deosebire de Valentine’s Day, tradiţia Dragobetelui este una românească. Ca toate tradiţiile, şi aceasta e pe cale de dispariţie. Că e învechită, că tinerii nu mai au costume populare, că de la un sărut se ajunge la două, iar mai apoi în pat. Răutăţi, nu-i aşa!?
Apropo, câţi tineri au costume populare acasă? Când ideea că muzica populară trebuie să morar moară sună atât de cool, de ce ai avea costum popular? Sau dacă ai, de ce l-ai îmbrăca? Nu judec pe nimeni, nici eu n-am niciun costum popular, dar făceam legătura cu tradiţiile.

Dragobetele e puţin mai pervers decât acum 30 de ani. Pe 14 a fost sărbătorită dragostea, pe 24 iar, pe 1 martie iar, după care pe 8 martie. Toate sunt despre flori şi alea-alea. Cam multe într-o perioadă de doar 23 de zile. 🙂

Părerea mea e că ar merge ca Dragobetele să fie serbat vara, când e soare şi cald. Eventual la un ştrand. Sau la mai multe ştranduri. Sau la piscină. Sau la plajă. Nu-i aşa că-s mai multe variante, unele chiar mai ieftine? Nu-i aşa.

Duminică e începutul oficial al primăverii. Aici băieţii primesc mărţişoare, nu fetele. Nu pentru că suntem neamuri cu Ti-m, ci pentru că aşa-i de când mă ştiu (alţii pe mine). Dar vă mai zic despre asta altămâine.

Sursa imaginii: RazvanPascu.ro

Legătură ușoară:

https://usor.ro/3154

Distribuie mai departe:

2 comentarii la "Ce face Dragobetele?"

  1. Ha ! Citisem eu ca in unele zone din tara se pastreaza obiceiul ca baietii sa primeasca martisoare insa nu am citit niciodata un blogger confirmand asta ca obicei trait de sine insusi ! De cand tot caut eu pe cineva care e obisnuit sa primeasca el insusi martisoare chiar si dupa ce a absolvit scoala primara ! Ma rog, tu cum te-ai descurcat dupa ce ai trecut de 18 ani ? Cine ti-a mai dat tie martisoare ? (In afara de mama si bunica adica). Cum convingi lumea mai larga ca tu trebuie sa le primesti nu sa le oferi ? Zau, hai sa facem o campanie, "Si baietii din Bucuresti (sau ma rog "din Oltenia", ca sa nu creem impresia de elitism, sau chiar "si baietii din Oltenia, sau chiar si din capitala, plus din intreaga diaspora"), merita martisoare", sau ceva de genul asta pe bloguri !

    • Nu e vorba de convins. Aici, în judeţul Suceava, fetele şi femeile dăruiesc mărţişoare. Am primit şi-n liceu, primesc şi acum. De 8 martie dau flori sau ciocolate. Cât despre campanie… mai vedem. 😀

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.